În cursul zilei de 11 august, o tragedie zguduia comunitatea locală din Văcăreni. Doi oameni erau omorâţi pe loc şi o a treia victimă murea a doua zi la spitalul din Galaţi, împreună cu copilul încă nenăscut, după ce un bolid îi spulbera pe cei şase oameni care serveau masa în curtea casei. Un copil de cinci ani şi bunica sa mureau pe loc, iar o femeie gravidă şi pruncul din pântec mureau a doua zi, în spital.
Şoferul iresponsabil a fost iniţial cercetat în stare de arest preventiv. Din surse juduciare am aflat că acesta este în prezent cercetat în stare de arest la domiciliu şi că urmează să fie trimis în judecată.

La o zi după tragedie, Judecătoria Macin preciza că : „Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Măcin, jud. Tulcea. În baza art. 226 cod procedură penală, raportat la art. 202 alin.4 lit”e” cod pr.penală, în referire la art. 223 alin.1 lit.”a” şi alin.2 cod pr. penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului RADU MARCEL, în prezent aflat în stare de reţinere în Arestul IPJ Tulcea, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de: ucidere din culpă prevăzută de art.192 al.2 şi 3 cod penal şi părăsirea locului accidentului prevăzută de art.338 al.1 cod penal, cu aplicarea art.38 al.1 cod penal, pe o durată de 30 de zile, cu începere de la data de 12 august 2019 şi până la data de 10 septembrie 2019, inclusiv. Potrivit art.226 alin.2 teza finală cod pr.penală, durata reţinerii nu se deduce din durata arestării preventive. Constată că inculpatul a avut avocat ales. În baza art.275 alin. 3 cod proc. penală, cheltuielile judiciare avansate de stat în sumă de 100 lei rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare, contestaţie care se depune la Judecătoria Măcin. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 12 august 2019, ora 19:00.”

Articolul precedentZeci de kilograme de peşte, confiscate de polițiștii de frontieră
Articolul următorCurs pentru auditori interni la Mahmudia!