Azi la orele prânzului, o tragedie a lovit o familie tânără din Tulcea. Femeia, însărcinată în nouă luni, aproape de termen, a simţit câteva contracţii şi i-a cerut soţului să o ducă la Constanţa, unde, teoretic, trebuia să nască.
Cei doi s-au îmbarcat în maşina personală şi au pornit spre clinica din Constanţa, dar în apropiere de intersecţia cu drumul spre Zebil, femeia i-a spus soţului că va naşte în maşină, simţind probabil că fătul iese. Nenorocirea a făcut că bebeluşul să iasă cu picioarele înainte, iar capul să îi rămână prins în interior. A fost solicitat un echipaj al ambulanţei, care a ajuns la locul nefericitului eveniment în 16 minute, mult prea mult timp însă pentru bebeluşul care a murit sufocat. Chiar dacă personalul de pe ambulanţă a înecrcat să resusciteze bebeluşul nou născut, conform protocoalelor, acesta nu a avut absolul nicio şansă după atâta timp scurs, fără aer!
Dacă femeia ar fi chemat ambulanţa când a simţit primele contracţii şi ar fi fost dusă la spitalul din municipiu, copilul s-ar fi născut fără probleme şi ar fi supravieţuit. Chiar dacă s-ar fi născut în maşina ambulanţei, în drum spre spital, la fel, copilul ar fi avut şanse de supravieţuire, pentru că ar fi fost asistat la naştere de personal medical calificat.
Graba, la care se adăugă emoţia şi lipsa de experienţă a tinerilor părinţi, femeia fiind la prima naştere, au făcut ca un moment unic şi mult aşteptat, să se finalizeze cu o tragedie! Copilul asfixiat era o fetiţă şi, conform unor surse medicale cântărea peste 3 kg. Dacă aceasta ar fi fost asistată la naştere, nu ar fi avut niciun fel de probleme.

Articolul precedentAmbulanţă din Tulcea în misiune, implicată într-un accident în drum spre Constanţa. Asistenta a fost rănită
Articolul următorITI Delta Dunării: Finanțări nerambursabile pentru modernizarea drumurilor locale și construcția de grădinițe