Consiliul Județean Tulcea va achiziționa containere pentru triaj epidemiologic la Spitalul Județean de Urgență

Consiliul Județean Tulcea va achiziționa 10 containere de triaj epidemiologic care vor fi amplasate în curtea Spitalului Județean de Urgență Tulcea. 

Măsura are ca principal scop evitarea contaminării unității sanitare cu coronavirus și protejarea pacienților cu alte afecțiuni internați pe secțiile medicale din corpul principal al spitalului.

„Acestea vor fi folosite pentru trierea și izolarea suspecților de COVID-19. Trebuie să fim pregătiți astfel încât o persoană potențial purtătoare de virus să rămână în acest perimetru sigur, să poată fi consultată de medic și îndrumată spre secția de boli infecțioase sau către secțiile din corpul principal al SJU în funcție de rezultatul investigației. 

Este o măsură suplimentară față de cele luate până acum pentru că, așa cum am mai spus, este foarte important pentru noi, la Tulcea, să păstrăm Spitalul Județean neinfectat. Dorința noastră este ca patologiile medii și ușoare să le ținem sub tratament aici, iar cele foarte grave să le ducem la spitalele unde există dotarea și experiența necesară.

Vreau să îmi exprim încă o dată respectul pentru medici, pentru asistente, infirmiere, pentru întreg personalul medical implicat pe acest front, mulțumesc şi celor din structurile MAI și MapN și apreciez efortul făcut de toți cei implicați în această luptă”, a declarat președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

Articolul precedentPeste 100 de persoane au scăpat de carantină la Tulcea!
Articolul următorFostul ministru Alexandru Petrescu pune pe tavă o soluție de stopare a răspândirii COVID-19. Aceasta a salvat foarte mulți oameni în alte țări!