Faleza “Ivan Patzaichin” din Tulcea, are parte de o deschidere pe măsură: Festivalul Delta Waves Fest,  se va desfășura între 28-30 iulie 2023.  3 zile de concerte cu artiști consacrați (Ștefan Bănică, Horia Brenciu, Alexandra Ungureanu, The Motans, Ștefan Bănică, Pasărea Rock, Deniz Chem, Alina Eremia și Balkan Explosion), dar și cu ansambluri dobrogene de renume. Conceptul ediţiei inaugrale va îngemăna noul şi vechiul, trecutul şi viitorul, tradiţia şi modernitatea. Pe aer, apă şi uscat, evenimentele speciale, de la show-uri de drone, de artificii și de laser, la petreceri tematice pe bărci, se vor succeda într-o manieră exuberantă și festivă.

Reconstrucţia falezei “Ivan Patzaichin” și a modernizarii portului, de la Mm 38+1350 la Mm 38+800, a durat mai bine de 2 ani, redă tulcenilor o infrastructură portuară nouă, cu o suprafață de peste 36.000 mp și o promenadă modernă

Faleza orașului Tulcea, locul central al festivalului, va fi amenajată special pentru eveniment cu ajutorul unei echipe specializate în scenografie de film și va fi împărţită în două zone distincte: zona PROMENADEI, unde se va crea o atmosfera cu toate ingredientele din vremurile de altădată (mâncare tradiţională, delicatese specifice zonei, meşteşugari  şi trupe locale) şi zona NEW WAVE, unde contemporanul va fi prezent prin reinterpretarea ingenioasa a celor mai noi trenduri în materie de artă şi show-uri culinare, food truck-uri, petreceri cu DJ sau degustări de vin. Trecerea între aceste două zone va fi făcută de TUNEL, un ansamblu de gradene sub care va sugera un tunel al timpului, care face tranziția de la vechi la nou și care va găzdui un spectacol multimedia unic.

Festivalul Delta Waves își propune să devină un eveniment unic în zonă, închinat turismului de relaxare şi cultural (sau loisir-ului, cum i se spunea odinioară) care va exploata la maximum șarmul și specificul local și va conține elemente ce se subscriu conceptului mai generos de ospitalitate și spirit dobrogean. Festivalul se doreşte a fi un punct nodal al creativităţii şi al belşugului dunărean, un eveniment vibrant, cu poftă de viață care, încă de la prima ediţie, va fi îndrăgit de iubitori de divertisment superior, ce îmbină tradiţia şi cultura locală cu inovaţia showbiz. Inaugurarea falezei “Ivan Patzaichin” și festivalul Delta Waves Fest vor marca momentul în care un oraş istoric se reinventează şi se redeschide către lume.

Sursa: Realitatea de Tulcea

Articolul precedentRisc mare de inundații în 11 județe din România: Avertizare de Cod galben, până joi
Articolul următorTULCEA. O fetiță de patru ani a dispărut din curtea casei. Este căutată de poliţişti, pompieri şi localnici