Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu Comisarii Direcției Controlul Biodiversităţii, Biosecurității și Ariilor Protejate din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul General, au desfășurat, în perioada 29.05.2023-31.052023,  acțiuni de inspecție și control pe teritoriul administrativ al Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării”

Pentru neconformităţile constatate, au fost aplicate cinci amenzi, în valoare totală de 50.000 lei, patru avertismente și patru măsuri de suspendare a activității, inclusiv măsuri cu termen scurt și permanent de remediere a problemelor găsite în timpul verificărilor.

Printre problemele identificate: desfășurarea unor activități economice autorizabile din punct de vedere al protecției mediului în lipsa actelor de reglementare. pe terenuri ce constituie domeniul public fără actele de reglementare emise de Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, lipsa unui spaţiu special amenajat în vederea colectării dejecțiilor animaliere împrăştierea pe teren sau depozitarea în locuri neautorizate a deşeurilor.

„Activitatea de creștere a animalelor, activitatea fermelor pentru obținerea laptelui care dețin un număr mai mare sau egal de 100 de capete este cuprinsă în lista activităților supuse procedurii de emitere a autorizației de mediu. Această activitate se desfășoară cu responsabilitate faţă de mediu după obținerea Autorizației de Mediu de la autoritatea competenta pentru protecția mediului și cu respectarea condițiilor din aceasta autorizație,” menționează Garda Națională de Mediu.

 

Imagine

Imagine

Sursa foto Garda Națională de Mediu

Sursa: Realitatea de Tulcea

Articolul precedentKylian Mbappe nu-şi va prelungi contractul scadent în 2024
Articolul următorNicolae Ciucă a fost numit președinte al Senatului. Zi decisivă pentru Coaliția de guvernare