Alexandru Petrescu, fost ministru al Economiei în Guvernul Sorin Grindeanu și membru al PSD a venit cu o soluție eficientă pentru a stopa răspândirea temutului coronavirus. Acesta a elaborat o aplicație de monitorizare a persoanelor aflate în izolare, pe fondul epidemiei de COVID-19. Rolul ei este de a alerta organele legii în momentul în care persoana aflată în carantină nu respectă regulamentul impus și, astfel, pune sănătatea altora în pericol, scrie realitateadinpsd.net

Aplicatia COVID-19 Lockdown Tracker, creată de fostul ministru al Economiei, Alexandru Petrescu, alături de un grup de specialiști din sectorul românesc de securitate cibernetica, a fost pusă la dispoziție statului român, în mod gratuit.

„Alături de un grup de specialiști din sectorul românesc de securitate cibernetica am finalizat o aplicație de monitorizare a persoanelor aflate în izolare impusă sau carantină. Oferim aplicația cu titlu gratuit Instituțiilor statului român cu atribuții de monitorizare ale acestui segment de populație.

Aplicația prezentată este în acest moment în mediu de test și va fi propusă spre utilizare beneficiarilor guvernamentali. Instrumentul digital va deveni pe deplin disponibil și operațional după predarea și implementarea codului sursă de către structurile guvernamentale (MAI – Poliție, Poliție locală, Jandarmerie, MAPN, precum și structuri ale administrației locale).

Instrumentele digitale „smart quarantine” sunt deja utilizate cu succes de către guverne europene, precum cele din Polonia și Cehia și pot permite, după implementare și utilizare, o relaxare controlată a restricțiilor și repornire graduală a activității economice”, a transmis Alexandru Petrescu.

Articolul precedentConsiliul județean cumpără containere de triaj pentru spital
Articolul următorHotelurile şi pensiunile din Delta Dunării se pregătesc de faliment