Ministerul Transporturilor şi Compania Naţională Administraţia Porturilor Dunării Maritime SA au semnat contractul de finanţare pentru proiectul ”Dezvoltare Port Isaccea – Reabilitare şi modernizare infrastructură portuară portul Isaccea”, în valoare de peste 18 milioane de lei.

Anunţul a fost făcut de Lucian Bode, ministrul Transporturilor, pe pagina sa de socializare:

„Astăzi am semnat contractul de finanțare pentru proiectul Dezvoltare Port Isaccea – Reabilitare și modernizare infrastructură portuară. Obiectul acestui contract de finanțare este reprezentat de acordarea finanțării nerambursabile către Compania Naţională Administraţia Porturilor Dunării Maritime SA, pentru modernizarea portului Isaccea. Rezultatele așteptate prin implementarea proiectului sunt creșterea cu 100% a volumului de mărfuri transportat în portul Isaccea și dezvoltarea serviciilor oferite navelor. Proiectul este cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operational Infrastructură Mare 2014-2020.
❗Unul dintre obiectivele noastre majore din această perioadă este reprezentat de atragerea fondurilor europene și derularea proiectelor cu fonduri deja alocate astfel încât economia să se poată redresa pe o bază solidă!❗”

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de Ministerul Transporturilor, obiectul contractului de finanţare ”Dezvoltare Port Isaccea – Reabilitare şi modernizare infrastructură portuară” este reprezentat de acordarea finanţării nerambursabile către Compania Naţională Administraţia Porturilor Dunării Maritime SA, pentru modernizarea portului Isaccea.
”Rezultatele aşteptate prin implementarea proiectului sunt creşterea cu 100% a volumului de mărfuri transportat în portul Isaccea, prin modernizarea şi reabilitarea infrastructurii portuare – danele 1-3 şi 4-5, îmbunătăţirea condiţiilor de navigaţie pe Dunăre, prin realizarea de lucrări de dragaj în zona portului Isaccea şi dezvoltarea serviciilor oferite navelor prin extinderea reţelelor de utilităţi şi dotarea cu hidranţi şi prize de cheu pentru alimentarea cu apa potabilă şi energie electrică a navelor acostate la cheu”, a transmis Ministerul Transporturilor.
Valoarea totală a proiectului este de 18.156.409,03 lei, din care valoarea totală eligibilă, finanţată prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, este de 15.278.639,41 lei (85% din valoarea totală eligibilă aprobată – 12.986.843,50 lei este asigurată din Fondul European de Dezvoltare Regională, iar 15% în valoare de 2.291.795,91 lei va fi finanţată din bugetul beneficiarului prin bugetul de stat).
Proiectul este cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operational Infrastructură Mare 2014-2020.

Articolul precedentConsultaţii prin telemedicină oferite de stomatologii tulceni!
Articolul următorReţinut pentru tentativă de omor, arestat pentru crimă!