Ieri, prefectul judeţului Tulcea, Alexandru Cristian Iordan,  a efectuat o vizită la una din locațiile noi destinate persoanelor sosite in țară din zonele roșii pentru a se informa cu privire la condițiile de cazare și masă. La întâlnire a participat și proprietarul imobilului pentru a-și nota eventualele cereri iar persoanele aflate în carantină s-au declarat mulțumiți de condiții, se arată într-un comunicat al Prefecturii.

În această dimineaţă, prefectul a efectuat o vizită la un alt spațiu destinat carantinei de unde au plecat un număr de peste 100 de persoane pentru a asigura de bunul mers al acțiunii de îmbarcare. Având în vedere că majoritatea persoanelor erau din afara județului, Prefectura Tulcea împreună cu Primăria Tulcea, al Jandarmeriei și al I.S.U., au asigurat transportul gratuit acestora către case. Îmbarcarea s-a derulat fără probleme.

Şi tot astăzi, prefectul judeţului Tulcea, Alexandru Cristian Iordan a efectuat o vizită la Spitalul Județean Tulcea pentru a verifica modul în care acesta este pregătit pentru a funcționa pe perioada stării de urgență. Spitalul este aprovizionat cu echipamentul necesar protecției cadrelor medicale, acestea sunt pregătite pentru orice situație poate apărea.

Bilanţ la 8 aprilie 2020

„Astăzi, până la data de 08.04.2020 la nivelul județului Tulcea, sunt înregistrate 1212 persoane aflate în izolare voluntară la domiciliu, în scădere față de ziua precedentă când au ieşit din perioada de izolare voluntară de 14 zile un număr de 139 persoane si au intrat un numar de 68 persoane.

La data de ieri 07.04.2020 au intrat în izolare 200 de persoane și au ieșit 124 persoane. Până la data de 08 aprilie 2020 au ieşit din perioada de izolare de 14 zile un număr de 2548 de persoane. De asemenea, la această dată se află în carantină un număr de 217 persoane. Până la data de 08 aprilie 2020 au ieşit din perioada de carantină 182 persoane.  Numărul total de paturi din centrele de carantină este de 426, din care disponibile 209. De asemenea, până la această dată au fost testate 134 de persoane din care confirmate 10 persoane. O persoană este vindecată.

În ceea ce priveşte bilanţul acțiunilor de monitorizare și control privind respectarea condițiilor de autoizolare în conformitate cu legislația în vigoare, la nivelul judeţului Tulcea, pana în data de astăzi 08 aprilie 2020 s-au efectuat controale la 445 locuinte, din care la 375 de locuinţe de către lucrători ai Poliţiei şi la 70 de locuinţe de către lucrători ai Jandarmeriei fiind verificate în total 1132 persoane, dintre acestea 883 de către lucrători ai Poliţiei şi 249 de către lucrători ai Jandarmeriei.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Politie Tulcea, alături de celelalte structuri din dispozitivul de ordine și siguranţă publică, acționează permanent în teren atât pentru asigurarea respectării restricțiilor de circulație impuse prin Ordonanțele Militare cât şi pentru prevenirea și combaterea criminalității.

În urma efectuării acestor acţiuni privind respectarea prevederilor din Ordonanţele Militare emise de Guvernul României a reieșit faptul că nu toate persoanele au respectat condițiile impuse de lege, motiv pentru care reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Tulcea au aplicat 96 de sancţiuni contravenţionale pe parcursul zilei de ieri 07.04.2020, 81 sancțiuni contravenționale de către lucrători ai Poliţiei şi 15 sancțiuni contravenționale de către lucrători ai Jandarmeriei în valoare totală de 276,600 lei, din care 250,260 lei aplicate de poliţişti si 24,600 lei snctiuni aplicate de Jandarmerie.

Până în prezent, reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Tulcea au aplicat un număr de 1,746 sancţiuni contravenţionale cu o valoare totală de 5,214,159 lei.”, se arată în comunicatul Prefecturii.

Articolul precedentDoi bărbați din Tulcea au fost arestați preventiv, marți, după ce luni au plecat la Constanța, trecând în declarație că merg să cumpere bunuri de bază, dar s-au întors acasă cu droguri
Articolul următorConsiliul județean cumpără containere de triaj pentru spital