După votul de duminică, judeţul Tulcea este un judeţ care a ales în majoritate candidatul liberal Klaus Iohannis, potrivit unor rezultate neoficiale, patru din zece tulceni având această opţiune. Pe al doilea loc, la fel ca şi la nivel naţional, candidatul PSD Viorica Dăncilă a obţinut peste 23 de procente, în timp ce pe locul trei şi la nivel judeţean s-a clasat candidatul URS Plus Dan Barna cu 12,5%.

Potrivit estimărilor făcute de cele trei dintre formaţiunile politice de pe „podiumul” clasamentului naţional şi judeţean, acestea sunt procentele pe care cei trei candidaţi le-au obţinut la nivelul judeţului Tulcea.

În ceea ce priveşte ceilalţi candidaţi care au obţinut procente supraunitare, Mircea Diaconu s-a apropiat foarte mult, la câteva zecimi, de 10%, în timp ce Toader Paleologu a depăşit 5,5% din opţiunile tulcenilor.

Cei doi candidaţi care au obţinut rezultate peste aşteptări sunt Ramona Ioana Bruynseels, candidata umaniştilor, cu 3,5% şi independentul Alexandru Cumpănaşu cu aproape 2%.

Articolul precedentLideri politici tulceni despre rezultatele primului tur
Articolul următorCompetiție de șah rapid ”Cupa Dobrogei” cu multe locuri pe podium pentru Logic Delta