Inspectoratul pentru Situații de urgență “Delta” al Județului Tulcea, a fost sesizat prin apel la numărul unic de urgență 112, despre producerea unui incendiu de vegetație uscată cu posibilitate de propagare la o cultură de grâu, la ieșirea din municipiul Tulcea, în apropierea unor ferme agricole. 

 


La fața locului au fost alocate două echipaje cu două autospeciale de stingere din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea.
La sosirea salvatorilor, incendiul se manifesta cu flacără deschisă atât la vegetația uscată, cât și la o cultură de grâu. Imediat colegii au chemat în sprijin încă un echipaj cu o autospecială de stingere de capacitate mare și au acționat coordonat pe mai multe flancuri pentru localizare și stingere. 
Din cauza fumului gros dar și pentru că incendiul se manifesta în apropierea D.J. 222C, ce face legătura între municipiul Tulcea și satul Malcoci, circulația auto a fost îngreunată.
După aproximativ o oră, pompierii militari au reușit să stingă incendiul,  Au ars aproximativ 8 ha de vegetație uscată și aproximativ 30 de ha din cultura de grâu și au fost salvate aproximativ 15 ha. 
Cauza probabilă a incendiului a fost un conductor electric defect de la un stâlp de electricitate.

Sursa: Realitatea de Tulcea