Madalina, fata de 25 de ani din Sfântu Gheorghe, care a suferit arsuri pe 50% din suprafaţa corpului şi pe căile respiratorii în noaptea de duminică spre luni, după ce a fost umilită de indiferența și incompetenţa unor medici doar cu numele și plimbată prin jumătate de țară cu elicopterul, fără niciun rost, a ajuns în sfârşit pe mâinile unor adevăraţi profesionişti, medicii de la Military Hospital “Koningin Astrid”, spitalul militar din capitala Belgiei.
Fratele ei, Bogdan, este acolo, cu ea. Preţ de câteva minute am purtat o scurtă discuţie, telefonic…iar tânărul pare optimist.
„Când Madalina a ajuns aici, medicii nu au fost foarte încântaţi când au văzut-o cum arată. Plimbările degeaba timp de ore bune i-au făcut foarte rău! Acum e bine! E într-o cameră total sterilă şi este îngrijită cu cea mai mare grijă şi profesionalism. Nu intră nimeni, decât personalul medical, echipaţi cu tot felul de halate şi protecţii. Păi, la Constanța, o duceau de la etajul trei până la parter, cu liftul, printre oamenii de rând, printre toți microbii și relele care sunt prin spitale… Ce să mai spun! E o diferenţă de la cer la pământ. Aici, oamenii ăştia chiar ştiu să îşi facă treaba” – ne-a spus Bogdan, pe de-o parte trist vis-a-vis de ce a trăit în ţară, dar recunoscător că sora lui a ajuns să fie îngrijită corect.

Tânărul ne-a spus că a vorbit cu medicii care o îngrijesc pe Madalina, iar aceştia au zis că o vor mai ţine în comă indusă încă două-trei săptămâni, pentru că starea în care a ajuns nu este tocmai bună. Fata reacţionează bine la tratamente, este spălată zilnic cu tot felul de soluţii şi i se administrează seruri care să cureţe ce nu e bine prin interior. „Dacă ar mai fi ținut-o două zile în spitalele noastre, mai mult ca sigur ar fi murit”- ne-a mai spus Bogdan…

La spitalul militar din Bruxelles au fost tratați și pacienți aduși de la spitalele românești după tragedia din Colectiv, care au declarat la întoarcerea în țară că acolo, este cu totul altceva decât la noi…și un mai intrăm în detalii.
Ancheta cerută de ministra sănătăţii, Sorina Pintea, a început deja şi, sperăm că în scurt timp să apară şi rezultatele.

Articolul precedentPodul suspendat peste Dunăre, prioritate şi pentru liderii USR Est
Articolul următorTrei indivizi au ajuns după gratii, luați pe sus de polițiști