Acum câteva minute, un cargou a intrat în pontoanele din fata hotelului Delta, producând pagube materiale.
Din primele cercetări este posibil ca nava să fi fost pierdută de sub control de către echipaj, din cauza unor probleme tehnice apărute la instalaţia de guvernare a navei.
Nicio autoritate din domeniu nu a putut fi contactată până la acesst moment. Vom reveni cu detalii în scurt timp.

UPDATE – ora 10.00

Din surse am aflat că nava tip cargou  LADY SIRIA, sub pavilion Belize, naviga în aval incărcat cu porumb. În dreptul portului Tulcea, motoarele navei au cedat, iar vaporul s-a oprit la limita malului, într-un ponton care aparţinea unei sociatăţi de transoprt şi agrement.

Din fericire, nu au fost înregistrate victime, ci doar pagube materiale.În zona de impact nu s-a produs poluare. Căpitănia Tulcea este la faţa locului şi a demarat cercetările în speţă. Sunt aşteptaţi şi cei de la poliţia transporturi.

Cel mai probabil, autorităţile vor trimite un comunicat de presă la finalul anchetei.

UPDATE ora 10.15- Comunicat Poliţia transporturi

„Polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Tulcea au fost sesizati cu privire la un eveniment de navigație în dimineața zilei de 30 octombrie a.c.
Din primele verificări a rezultat că o navă tip cargo, sub pavilion străin, în timp ce naviga amonte pe fluviul Dunărea ( braț Tulcea), în dreptul milei marine 37.5 a rămas fără guvernare și a intrat în coliziune cu un ponton de acostare din portul Tulcea.
În urma coliziunii au rezultat doar pagube materiale.
Ca urmare a acestui eveniment, nu s-a produs blocarea senalului navigabil sau poluarea mediului.
Polițiștii efectuează cercetări pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs evenimentul de navigație.”

 

Articolul precedentMașină cu motor în flăcări pe strada Babadag
Articolul următorFemeie rănită în Vest de un şofer neatent care dădea cu spatele