În şedinţa Consiliului Executiv Naţional al Partidului Mişcarea Populară, ce are loc azi la Tulcea, preşedintele Eugen Tomac a propus trei teme de dezbatere, prima dintre ele fiind proiectul de lege privind alegerea primarilor din două tururi de scrutin.

„Cred că atât pentru partidele mari, cât şi pentru partiele mici este important să revenim la două tururi de scrutin. Pentru partidele mari pentru că au primari ineficienţi, aflaţi în funcţie de mai multe mandate şi care utilizează resursele statului pentru a se menţine în funcţii, mai ales în acele comunităţi sărace în care prin banul public îţi fidelizezi o parte din electorat, iar pentru partidele mici este important acest exerciţiu al alegerii primarilor în două tururi pentru că este o responsabilizare pentru cel care ajunge primar printr-un sistem democratic mult mai eficient.

România s-a văzut că nu este pregătită să îşi aleagă primarii într-un singur tur şi tocmai de aceea am lansat această campanie care deja a adunat 450.000 de semnături şi pentru care vom continua să strângem cel puţin 1.000.000 de semnături. Proiectul de lege este în Parlament şi va intra în sesiunea de toamnă, sper, în dezbatere şi mă bucură faptul că şi alte formaţiuni politice susţin această iniţiativă a noastră, a Partidului Mişcarea Populară. Sper să găsim o majoritate parlamentară necesară pentru a promova o astfel de lege”, a declarat Eugen Tomac la Tulcea.

Pensiile speciale pentru parlamentari şi primari precum şi priorităţile României pentru perioada ianuarie – iunie 2019, când ţara noastră va deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, au fost alte două teme de dezbatere ale Consiliului Executiv Naţional al Partidului Mişcarea Populară, ce are loc azi la Tulcea.