De cateva zile, pe Lacul Ciuperca au aparut cativa pesti morti, aproape de mal, a caror prezenta a ingrijorat trecatorii, motiv pentru care oamenii au fotografiat si au pus imaginile pe facebook. Am contactat specialistii in domeniu si am aflat ca nu trebuie sa fie niciun semn de ingrijorare, deoarece acest fenomen apare sporadic, atunci cand vremea suefra incalziri bruste.

Viceprimarul Andaluzia Luca a declarat legat de acest subiect ca ” cele doua pompe de recirculare a apei din lac vor functiona pe perioade mai mari, cel putin in aceasta perioada, pentru a oxigena apa si vom incerca sa improspatam apa lacului cu apa din Dunare, atat cat ne permite nivelul, prin acea statie de pompe aflata in vecinatatea Garii de calatori. Nu este un fenomen cara sa ne ridice semne de intrebare, pentru ca si anii trecuti am mai trecut prin astfel de etape. Totul este sub control si vreau sa le multumesc celor care au semnalat aceasta problema, pentru ca putem interveni repede si remedia deficientele”. – a subliniat doamna viceprimar.

Lacul Ciuperca a fost reabilitat complet in martie 2009, dupa ce a fost complet ecologizat iar scurgerile deviate. In lac se mai revarsa si cateva izvoare, care ajuta la oxigenarea apei, pe langa cele doua pompe de mare putere si nu exista motive de imgrijorare vis-a-vis de vreo boala a pestilor provocata de factori chimici. Conform analizalor de laborator efectuate de specialistii Directiei de Sanatate Publica Tulcea, apa de pe lac este in parametrii normali pentru aceasta perioada.

Foto – Facebook

 

Articolul precedentTulcea: Liderul PMP vrea alegerea primarilor din două tururi de scrutin
Articolul următorSulina – Nou mega-proiect de investiţii în favoarea turismului