Ieri dupa amiaza, la etajul doi al Coral Plaza Mall, a avut loc conferinta de presa dedicata competitiei hipice zonale care are loc la Tulcea in perioada 2 – 5 august 2018, organizata de dr. Stefan Raileanu si actorul Denis Stefan, principalii promotori ai evenimentului. La eveniment au participat :  deputat Mirela Furtuna, vicepriamrul Petre Marinescu, vicepresedintele Consiliului Judetean, Petre Badea, si psihologul Dana Tudor de la Centrul Delta Dunarii.

Dupa ce au deschis conferinta cu explicatii trehnice si tematice despre manifestarea sportiva care va incepe azi, a venit randul invitatilor sa spuna cateva cuvinte, din care citam, pe scurt :

– Deputat Mirela Furtuna: „Ceea ce vad de ani de zile la doctorul Raileanu nu este o afacere, este o pasiune. Ceea ce face el este fabulos, pentru ca reuseste sa creeze o legatura de neanchipuit intre cal si copil, exact ca un magician. E un sport greu, pe care daca nu il faci cu pasiune si multa rabdare, nu reusesti sa il stapanesti niciodata. Un plus de caracter, la care se adauga un plus de ambitie si de incredere, reprezinta reteta pe care Stefan o pune in practica de ani buni…si reuseste”

– Vicepresedinte CJ, Petre Badea: „Este de-a dreptul fabulos ce a reusit acest om, cu munca multa si bani putini. Are har si acest lucru il face sa fie conceput de catre cei din jur ca un adevarat om care stie ce are de facut. Nu e usor, mai ales ca e un sport extrem de scump, dar el reuseste de fiecare data. Ca sa faci ce face Stefan, trebuie sa ai o mare dragoste pentru cal, pentru copil…si pentru meserie.”

– Vicepriamr Petre Marinescu : „Il cunosc pe Stefan Raileanu de cand era de varsta copiilor din sala, de cand batea mingea in fata blocului. Nu banuiam ca din acel pici va ajunge un asa mare om de caracter, onoare si profesionalism. Cu eforturi, sacrificii si incapatanare, reuseste sa faca la Tulcea, ceea ce multi nu reusesc sa faca in zone mult mai bogate. Acest proiect promoveaza Tulcea sise adreseaza tuturor categoriilor de varsta, lucru care poate doar sa ne bucure si sa ne mandrim ca un astfel de om apartine judetului, orasului.”

– psiholog Dana Tudor: „ne bucura faptul ca domnul doctor a realizat acest proiect de mare anvergura, reusind sa creeze acea comuniune intre om si cal. Este o chestie extraordinara ca un copil, cu problemele pe care le are, sa interactioneze in mod direct cu caii. Acest fapt reprezinta in esenta o terapie, care da rezultate aproape de fiecare data. Bucuria de a avea astfel de oameni alaturi de noi este mare, mai ales cand deschiderea si implicarea duc spre beneficiul micutilor.”

Programul evenimentului

03 august 2018 (Vineri)
• Deschiderea oficială a concursului de către dl. Dr. Răileanu Ștefan și a invitatului special dl. Denis Ștefan ( afiliat al Federației Române Ecvestre )
• Clinica de dresaj cu actorul Denis Stefan
04 august 2018 (Sâmbătă)
• Demonstrație de arte marțiale ecvestre cu actorul Denis Ștefan
• Parada cailor de rasă
• Desfășurarea probelor de dresaj, sincron și sărituri peste obstacole cu participarea atât a sportivilor Clubului Real Racing cât și a Cluburilor de Echitație invitate din Zonele limitrofe (Constanța, Brăila, Galați)
05 august 2018 (Duminică)
• Clinică de dresaj cu membrii Clubului
• Probă de anduranță Sat Pescăresc, Zagăn

Articolul precedent7 – 12 august – „Peştişorul de Aur” – ediţia XXVI
Articolul următorTulcea: Liderul PMP vrea alegerea primarilor din două tururi de scrutin