În perioada 25-27 septembrie 2019 se vor desfășura lucrările celei de-a VI-a ediții a Simpozionului internațional ”Conservarea patrimoniului natural și peisagistic – premisă a dezvoltării durabile”, manifestare științifică organizată de ICEM Tulcea.

 Ce spun organizatorii:

” Deschiderea simpozionului va avea loc joi, 26.09.2019, ora 14.00, la Casa Avramide din str. 14 Noiembrie, nr. 1 și va fi precedată de festivitatea organizată cu prilejul aniversării a 55 de ani de la înființarea Muzeului Deltei Dunării și a 10 ani de la deschiderea Centrului Muzeal Ecoturistic Delta Dunării.

Totodată, participanții la eveniment (autorități, actuali și foști angajați ai muzeului, colaboratori, sponsori) sunt invitați să vizioneze expoziția retrospectivă privind activitatea desfășurată de Secția de Științele Naturii din cadrul ICEM Tulcea, în cei 55 de ani de existență.

 Simpozionul se va încheia vineri, 27.09.2019, cu o deplasare în teren, la Parcul Național Munții Măcinului și la Rezervația naturală Pădurea Babadag.

 Temele abordate în cadrul simpozionului privesc aspecte legate de cercetarea, conservarea și managementul ariilor naturale protejate, precum și educația pentru cunoașterea și protejarea rezervațiilor naturale.

 La manifestarea științifică vor fi prezenți specialiști români și străini (cercetători, muzeografi, experți, administratori/custozi de rezervații naturale), precum și reprezentanți ai altor instituții sau organizații neguvernamentale ce activează în domeniul cercetării și protejării mediului înconjurător.

Articolul precedentCinste lor: Avem cel mai bun Serviciu de Ambulanţă din ţară!
Articolul următorCampionatul Interpenitenciar de Fotbal Cupa Dunării se desfăşoară la Somova