În vederea asigurării climatului de ordine şi siguranţă publică pe timpul Sărbătorilor Pascale și Zilei de 1 Mai, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „DELTA” al județului Tulcea desfășoarăt o serie de activități destinate să prevină producerea unor situații nedorite.
Astfel, la unitățile de cult, unde se preconizează mari aglomerări de persoane cu ocazia desfășurării slujbelor religioase, inspectorii de prevenire efectuează acțiuni de verificare a respectării regulilor și măsurilor de apărare împotriva incendiilor. Scopul principal îl reprezintă înlăturarea cauzelor potenţial generatoare de incendii şi instruirea personalului pentru intervenţie în cazul producerii unor evenimente neplăcute. De asemenea, personalul unităților de cult este informat despre măsurile preventive care trebuie respectate.
Din punct de vedere operativ, în această minivacanță, 400 de pompieri vor răspunde solicitărilor în orice situaţie de urgență, iar la nevoie, forțele de intervenție vor fi suplimentate. În noaptea de Înviere, pentru reducerea timpului de răspuns la eventualele intervenții, vor fi amplasate autospeciale de stingere cu apă și spumă în locurile unde se preconizează aflux mare de persoane.
În vederea preîntâmpinării unor situații de urgență pe timpul slujbelor religioase, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „DELTA” al județului Tulcea vă recomandă respectarea următoarelor măsuri preventive:
·                     evitarea supraaglomerării lăcaşurilor de cult;
·                     menținerea deschisă a ușilor de acces/evacuare;
·                     parcarea autoturismelor ori a autocarelor şi microbuzelor fără a se bloca căile de acces.
În cazul ieșirilor în natură, cetățenii au obligația de a respecta măsurile de prevenire și stingere a incendiilor referitoare la utilizarea focului deschis. Astfel focul pentru prepararea hranei va fi făcut doar în zonele special amenajate, la o distanță de 50 de metri față de pădure sau alte materiale combustibile, iar la finalizarea activității acesta va fi stins. Utilizarea focului în condiții de vânt este interzisă.
Cu prilejul Sfintelor Sărbători Pascale, personalul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „DELTA” al judeţului Tulcea urează tuturor Sărbători Fericite!

Articolul precedentBurungiu scrie istorie cu Naţionala Under 17 de volei a României
Articolul următorTulcea, mereu alături de Regele Hagi. Inclusiv la finala Cupei României