Starea disciplinară din şcolile tulcene a înregistrat o îmbunătățire semnificativă față de anii școlari trecuţi, cel puţin pe primul semestru. Un bilanţ al activităţii din primul semestru al anului şcolar 2018-2019 a fost prezentat directorilor unităţilor şcolare din judeţul nostru joi, 4 aprilie 2019 în sala de festivităţi a Palatului Copiilor din municipiu de către inspectorul şcolar general Lucica Popişcă.

Un capitol foarte interesant pentru publicul larg a fost cel al stării disciplinare din şcolile tulcene, iar potrivit raportului prezentat, în prima jumătate a anului şcolar 2018-2019 am avut o scădere dramatică a cazurilor de violenţă în şcolile tulcene! Ceea ce este un aspect foarte îmbucurător după doi ani în care violenţa în şcoli a avut cote alarmante.

Astfel, dacă în anul şcolar 2016-2017, potrivit unui Raport al ISJ Tulcea, au fost semnalate nu mai puţin de 219 acte de violenţă în unităţile de învăţământ tulcene, din care nu mai puţin de 156 au fost din categoria atac la persoană, 42 atentat la bunuri, 17 alte fapte de violenţă sau atentate la securitate şi 4 atentate la securitatea şcolilor, în anul şcolar următor, respectiv 2017-2018, potrivit Raportului privind Starea Învăţământului în anul şcolar 2017-2018, „numărul incidentelor raportate a fost mai mare decât în anul școlar trecut la solicitarea expresă a ISJ de a se raporta toate evenimentele, pentru că, ascunzându-le, se încurajează manifestările violente față de colegi, personal didactic și nedidactic”,.

Revenind la anul şcolar în curs, pe primul semestru din acest an se constată o scădere dramatică a cazurilor de violenţă în şcolile tulcene. Astfel, potrivit raportului întocmit pe primul semestru au fost doar 19 acte de violenţă în scolile tulcene, din care 16 au fost din categoria atac la persoană, niciun atentat la bunuri (!), 1 faptă de violenţă sau atentate la securitate şi doar 2 atentate la securitatea unităţilor şcolare!

Pentru faptele mai sus menţionate, din fericire, nu a fost exmatriculat niciun elev, deşi pentru 4 elevi s-a emis preaviz de exmatriculare, iar unui elev a i s-a retras bursa. Pentru abateri mai puţin grave, alţi 5 elevi au primit observaţie individuală, 17 elevi au primit mustrare scrisă iar 45 de elevi au avut nota scăzută la purtare.

Articolul precedentDoctorul Dumitru Vâlcu a fost reales preşedintele Crucii Roşii Tulcea
Articolul următorMinor spărgător de locuinţe, arestat la domiciliu