Adunarea Generală de dare de seamă şi alegeri a filialei de Cruce Roşie Tulcea a adus în sala de festivităţi de la sediu un număr de 37 de delegaţi din totalul celor 53 cu drept de vot. Din partea autorităţilor au fost prezenţi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Petre Badea şi directorul Prefecturii, Anica Madar, alături de alţi reprezentanţi ai colaboratorilor filialei.

„Consiliul Județean Tulcea a fost întotdeauna aproape de dumneavoastră, v-a susținut inițiativele și a creat premisele unei colaborări cât mai frumoase în interesul tuturor tulcenilor. Dovadă a acestei cooperări fructuoase dintre instituțiile noastre stă proiectul Crucii Roșii Tulcea, Puncte de prim ajutor în școlile din mediul rural, susținut financiar de Consiliul Județean. Vreau să transmit un gând bun tuturor celor care se implică în proiecte ce contribuie la creșterea calității vieții tulcenilor și vă asigur că veți avea, în continuare, tot sprijinul Consiliului Județean Tulcea”, a spus vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Petre Badea.

Directorul filialei, Simona Covaliov, a prezentat raportul de activitate din ultimul an, un raport plin de realizări cum au fost ultimii patru de altfel în care activitatea de voluntariat a membrilor filialei a venit în sprijinul multor semeni de-ai noştri.

Partea a doua a şedinţei Adunării generale a fost rezervată alegerii noilor structuri de conducere după ce le-a încetat mandatul preşedintelui Dumitru Vâlcu şi vicepreşedinţilor Florin Başcău şi Marin Bădiţă, primul fost inspector şef al ISU Delta iar al doilea fost prefect al judeţului Tulcea.

Pentru funcţia de preşedinte al filialei şi-a depus candidatura doar dr. Dumitru Vâlcu, ales cu 37 de voruri pentru din totalul celor 37 exprimate. Pentru funcţia de vicepreşedinte au fost depuse patru candidaturi, toţi cei patru candidaţi, în urma validării voturilor, fiind aleşi cu mare majoritate de voturi: Daniel Petrov, şeful ISU Delta Tulcea – 37 voturi, dr. Monica Ifrim Catrinescu, preşedinte Grup Medici de Familie Tulcea – 31 voturi, Lucica Popişcă, inspector şcolar general – 31 voturi şi Andaluzia Luca, viceprimarul Municipiului Tulcea – 29 voturi. Alături de preşedinte şi primii trei vicepreşedinţi aleşi în ordinea numărului de voturi exprimate, din Biroul Filialei de Cruce Roşie Tulcea (ce numără 9 membri) vor mai face parte, pentru următorii patru ani, şi cinci membri aleşi în Comitetul Crucii Roşii Tulcea (format din 19 persoane) după cum urmează: Anca Cristina Lazăr – director general adjunct al DGASPDC Tulcea, Florentina Pituh – asistent medical şef la Spitalul Judeţean Tulcea, Romică Epure – preşedinte CAR Pensionari Militari, Nicolae Grigore – asistent medical în rezervă şi Alexandru Lefterache – elev la Liceul Teoretic Grigore Moisil.

Articolul precedentAgenția pentru Protecția Mediului Tulcea vă invită la o acțiune de ecologizare în Delta Dunării
Articolul următorBilanţ pozitiv la Inspectoratul Şcolar: Scădere dramatică a cazurilor de violenţă în şcolile tulcene