În evidenţele Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea a fost înregistrată cauza privind pe inculpatul minor C.Ş.I. pentru săvârșirea infracţiunii de furt calificat.

S-a constatat că în seara zilei de 3 aprilie,  inculpatul minor C.Ş.I. a pătruns fără drept, pe uşa lăsată neasigurată, într-o locuinţă de pe strada Malcoci din  municipiu, de unde a sustras două ceasuri de damă însă, fiind surprins în timpul activităţii infracţionale de către proprietarul imobilului, acesta a reuşit să scape. Pe baza semnalmentelor furnizate de persoana vătămată, autorul a fost identificat ca fiind minorul C.Ş.I. în vârstă de 16 ani, faţă de care anterior a mai fost luată măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile şi a fost dispusă, la data de 25 martie 2019,  trimiterea în judecată pentru o fapta identică săvârşită în luna ianuarie 2019.

„Întrucât s-a constatat că fapta inculpatul minor C.Ş.I., prezintă pericol pentru ordinea publică, la data de 4 aprilie, acesta a fost prezentat Judecătoriei Tulcea cu propunerea de arestare preventivă, instanţa dispunând faţă de acesta măsura arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile.  Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.

Facem  precizarea  că  măsură luată faţă de inculpat  constituie o măsură preventivă , luată conform  dispozițiilor codului de procedură penală , care însă nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie .” – este prezentat într-un comunicat de presă semnat de domnul prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea, Dan Stepanencu.

Articolul precedentBilanţ pozitiv la Inspectoratul Şcolar: Scădere dramatică a cazurilor de violenţă în şcolile tulcene
Articolul următorViorica Dăncilă, Carmen Dan şi Petre Daea la inaugurarea Bursei de peşte de la Tulcea