Proiectul PACTT (P.A.C.T.T. = Participare Activă în Comunitate a TINERILOR Tulceni), inițiat în luna iunie a a cestui an de Asociația Explorer – filiala Tulcea, în parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Tulcea și finanțat de Primăria Municipiului Tulcea, și-a propus stimularea voluntariatului în rândul tinerilor și implicarea activă a acestora în viața comunității tulcene.

Activitățile proiectului au constat în selectarea unui număr de 30 de tineri – voluntari antidrog și ai Asociației Explorer – filiala Tulcea (elevi din ciclul liceal, educatori) și formarea acestora în scopul dezvoltării de abilităţi educative, în domeniul comunicării, prevenirii consumului de droguri și scrierii de proiecte, în vederea diseminării informaţiei către populaţia generală cu aceeaşi vârstă, dar și membrilor comunității, după formare, voluntarii implicându-se activ în prevenirea consumului de droguri în comunitate.

Astfel, după parcurgerea etapei de formare/ instruire (curs) și stabilirea detaliilor organizatorice în cadrul atelierului și întâlnirii de lucru, organizatorii și voluntarii au desfășurat 3 activități în comunitate – campanii stradale de prevenire a consumului de droguri, de conștientizare a beneficiilor adoptării unui stil de viață sănătos și de stimulare a voluntariatului, campanii derulate cu ocazia susținerii evenimentelor de amploare din municipiul Tulcea, precum Festivalul Internațional de Folclor „Peștișorul de Aur”, Zilele Municipiului Tulcea și  Festivalul Internațional al Bărcilor cu Vâsle RowmaniaFEST 2019. În cadrul acestor evenimente, voluntarii antidrog, purtând tricouri personalizate, au distribuit unui număr de aproximativ 2500 de participanți, materiale promoționale și informative cu mesaj antidrog, informându-i totodată, cu privire la riscurile consumului de droguri și importanța adoptării unui stil de viață sănătos.

În etapa finală a proiectului, la începutul acestei săptămâni, echipa de proiect a organizat întâlnirea de lucru privind evaluarea proiectului, ocazie cu care au fost prezentate activitățille desfășurate în cadrul proiectului, a fost analizat gradul de atingere a indicatorilor propuși și au fost acordate diplome voluntarilor implicați.

Articolul precedent„Prefectul” Teodora Lovin, laureată a Olimpiadei Internaționale de Limba Franceză
Articolul următorTulcea e la un pas de a rămâne fără căldură la calorifere! Energoterm are de încasat restanțe de aproape 10 milioane de lei