Chiar nu este o glumă! SC Energoterm, furnizorul de agent termic în sistem public a fost notificat, din nou, de către furnizorul de gaze şi, dacă în cel mai scurt timp nu va efectua către acesta o parte consistentă din datorie, nu va mai primi gaz!
Premier Energy, furnizorul de gaze naturale, a trimis către Energoterm un ULTIMATUM, prin care precizează că „în cazul neachitării sumei de două milioane de lei, vom fi nevoiţi să sistăm furnizarea gazelor naturale începând cu data de 15 octombrie 2019, începând cu ora 7.00„.
Distribuitorul tulcean de agent termic a mai trecut recent printr-o notificare a furnizorului de gaze şi, în urma negocierilor, Energoterm şi-a asumat un angajament de plată, în speranţa că populaţia şi asociaţiile de proprietari vor înţelege gravitatea situaţiei şi vor achita din restanțe. Ei bine, dezinteresul a fost aproape total iar sumele încasate au fost infime.
Dacă asociaţiile de proprietari nu vor face tot posibilul pentru a aduna restanțele de la locatari, din data de 15 octombrie, adică în mai puţin de două săptămâni, Energotermul nu va avea ce arde! Livrarea gazelor va fi oprită!

Cei care au plătit, vor tremura la fel ca datornicii!

Partea deosebit de proastă este că vremea rece se apropie, iar tulcenii de bună credinţă, care au plăţile la zi, vor tremura în apartamente din cauza vecinilor care nu au avut chef să îşi plătească căldură!
Sunt apartamente în municipiu la care nivelul datoriilor pentru agent termic depașește suta de milioane de lei vechi.

Asociaţiile cu cele mai mari datorii către Energoterm sunt:

– Asociaţia 54 – str. Comerţului – C5 – 605.042 lei
– Asociaţia 6 – str. Isaccei – centru – 479.276 lei
– Asociaţia 44 – str. Victoriei – Pelican – 284.937 lei
– Asociaţia 67 – str. Constructorilor – Vest – 84.343 lei
– Asociaţia 42 – str. Albatros – C5 – 78.149 lei
– Asociaţia 21 – str. I.L. Caragiale – 23 – 73.089 lei
– Asociaţia 32 – str. Spitalului – E2 – 72.256 lei
– Asociaţia 45 – str. Gării – centru – 71.713 lei

Dacă tulcenii de bună credinţă, adică cei cu plăţile la zi, nu vor lua atitudine şi nu vor pune presiuni pe vecinii lor datornici şi pe cei de la asociaţie, vor tremura de frig în această iarnă, cu toate că nu au nici o vină!
Ideea e că furnizorul va opri gazele şi reluarea furnizării nu se va putea face decât după achitarea sumei de două milioane de lei!

Articolul precedentBilanţ pentru Proiectul PACTT – Participare Activă în Comunitate a Tinerilor Tulceni
Articolul următorFestivitate: Teodora Lovin va desemna viitorul „Prefect pentru o zi al Judeţului Tulcea”