Sâmbătă, 22 decembrie 2018, vicepreședinții Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Mergeani și Petre Badea au participat la ceremonialul militar și religios dedicat Zilei Victoriei Revoluției Române și a Libertății, eveniment care a avut loc la Monumentul Eroilor Revoluției din municipiu.

„Este o onoare pentru mine să fiu astăzi alături de dumneavoastră, la evenimentele organizate cu ocazia zilei de 22 Decembrie, în amintirea eroilor Revoluţiei din 1989, pentru a ne prezenta respectul și recunoștința și pentru a cinsti memoria celor care nu mai sunt printre noi, loialitatea, eroismul și jertfa de care au dat dovadă față de neamul românesc. An de an, revenim aici cu emoție pentru a-i pomeni pe martirii tulceni, pe martirii români, cei care au făcut posibil ca, astăzi, să sărbătorim în Anul Centenarului un stat român democrat, un stat român liber, un stat român unitar.  Martirilor tulceni Gavrilov Corneliu și Mihai Serian le aducem un pios omagiu, lor și tuturor celor care s-au sacrificat acum 29 de ani. Recunoștință lor și cinste neamului românesc! Dumnezeu să-i odihnească în pace!“, a declarat vicepreședintele Dumitru Mergeani.

Ceremonialul militar și religios organizat de Prefectura Tulcea împreună cu Garnizoana Tulcea a cuprins prezentarea onorului, salutul drapelului de luptă și intonarea Imnului de Stat, oficierea serviciului religios de către un sobor de preoți în frunte cu Prea Sfinția Sa Visarion, Episcopul Tulcii și depunerea de coroane de flori la Monumentul Eroilor Revoluției.

Articolul precedentGala 2018 a Nippon Budo Sport, la Sala Polivalentă
Articolul următorLa Gala Fotbalului Tulcean au fost premiați cei mai buni oameni din fotbalul județului