La inițiativa primarului Municipiului Tulcea, Constantin Hogea, în ședința extraordinară de azi a Consiliului local Tulcea a fost propus și aprobat cu votul unanim al consilierilor proiectul de hotărâre privind conferirea titlului de „Cetățean de onoare al municipiului Tulcea” domnului Eugeniu Barău.

Pictorul născut în 15 mai 1946 la Frecăţei a avut parte nu de o singură „Laudatio” ci de trei, prima dintre ele, citită de primar, aparţinând reprezentantei Uniunii Artiştilor Plastici din România, dr Doina Păuleanu, critic şi istoric de artă şi totodată director al Muzeului de Artă din Constanţa.

Iau mai adus elogii pictorului tulcean Cristian Micu, în calitate de reprezentant al Direcţiei pentru Cultură Tulcea şi colegul său de la ICEM Tulcea, Paul Tocanie, directorul Muzeului de Arta din Tulcea.

În scurta sa luare de cuvânt, „maestrul” Barău şi-a exprimat atât emoţia cât şi recunoştinţa pentru acest onorant titlu în stilul său consacrat şi cunoscut apropiaţilor.

„N-am crezut că o să apuc aşa moment, dar uite că, datorită prietenilor şi domnului primar, s-a făcut ceva, fără ştirea mea, care aşa de mult m-a înălţat că nu o să mai vreau să mai cobor niciodată. Ce mă fac? Dar într-o zi o să plec şi eu şi o să plecaţi şi voi şi ne întâlnim acolo sus! Vorbele mele sunt scrise cu pensula!

Articolul precedentRealitatea Plus, emisiune maraton de 1 Decembrie fără politicieni și multe surprize
Articolul următorFetiță de 13 ani călcată pe trecerea de pietoni!