Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, actualmente și vicepremierul României, a transmis azi o veste extraordinară tulcenilor: Podul peste Dunăre a primit avizul de a primi finanțare europeană!

,, Dacă prin dialog se crează adevărate punți între suflete, atunci prin construcția unui pod se realizează legătura trainică și unitatea oamenilor, oriunde ar trăi. Dacă în 1895, în timpul Regelui Carol I, era construit, între Fetești și Cernavodă, cel mai lung pod din Europa continentală și al trailea din lume, de către reputatul inginer Anghel Saligny, în zilele noastre, ca un arc peste timp, se construieşte un edificiu ce se dorește a fi al treilea proiect de acest gen din Europa – Podul suspendat peste Dunăre Brăila-Tulcea.

Este cel mai ambițios proiect de infrastructură din România din ultimele 3 decenii, cu o lungime de aproape 2 kilometri. Construcția podului a început la finalul anului trecut și va avea, pentru întreaga regiune Brăila, Galaţi, Tulcea și Constanţa, imense beneficii economice, sociale și de mediu.

Dar este și un proiect de echipă, pentru care s-a pus câte o piatră la temelia sa de către oameni și instituții, încă din anul 2014.

Trăiesc un sentiment de bucurie și mândrie pentru că solicitarea de finanţare, transmisă în scurtul meu mandat de ministru interimar al fondurilor europene, la finalul lunii mai a acestui an, a fost ieri aprobată de Comisia Europeană şi vom putea imediat începe decontarea facturilor din fondurile europene alocate prin Programul Operaţional Infrastructură Mare.”, a transmis azi Eugen Teodorovici.

Informația a fost confirmată și de premierul Viorica Dăncilă ieri la Sălaj în cadrul unei conferințe de presă, iar președintele Consiliului județean Tulcea Horia Teodorescu a transmis și el pe pagina de socializare că cel mai important este punerea în funcțiune a acestui obiectiv.

Articolul precedentDe la borș de pește la o intervenție de stingere a incendiului
Articolul următorVeteranii voleiului tulcean spulberă tot ce întâlnesc în cale!