La sfârşitul anului trecut, Comisia de stabilire a necesităţii prelungirii activităţii medicilor pensionari care îşi desfăşoară activitatea în relaţia cu Casa de Asigurări de Sănătate Tulcea, direct sau indirect prin intermediul furnizorilor de servicii medicale, a validat toate cele 49 de cereri depuse.

Potrivit informaţiilor furnizate de către ec. Mirela Prodan, director executiv interimar la Direcţia de Sănătate Publică Tulcea, nu a fost respinsă niciuna dintre cererile depuse la sediul Direcţiei de Sănătate Publică Tulcea în vederea analizării în cadrul comisiei mai sus menţionate.

„Au fost în total 49 de cereri şi toate au fost soluţionate favorabil”, a declarat ec. Mirela Prodan, director executiv interimar la Direcţia de Sănătate Publică Tulcea.

Judeţul Tulcea se confruntă de ani buni cu o criză a medicilor şi tocmai din acest motiv este nevoie de fiecare dată de avizul acestei comisii pentru a prelungi activitatea unor medici pensionari. Vestea şi mai proastă este că numărul medicilor pensionari care vor solicitata acest aviz al comisiei ar putea să crească de la an la an în următoarea perioadă.

„Judeţul Tulcea are şi în momentul de faţă medici pensionari care încă mai sunt în activitate, însă în următorii trei-patru an se vor pensiona mult mai mulţi pentru că sunt foarte mulţi medici în prag de pensionare.” a declarat medicul şef de la Direcţia de Sănătate Publică Tulcea, dr. Elena Argetoianu.

Din păcate, numărul medicilor tineri care aleg Tulcea se păstrează de ani buni la cote de avarie şi mai grav este faptul că numărul acestora, cel puţin în sectorul privat, e în scădere dramatică.

„Sectorul privat are cele mai mari carenţe de medici în momentul de faţă pentru că salariile bune de la spital au facut ca tot mai mulţi medici din sectorul privat să aleagă sectorul public în ultimul an. La fel e şi în cazul asistentelor medicale, dacă nu acolo situaţia e şi mai gravă. Poate că ar trebui făcut ceva şi pentru acest sector privat al Sănătăţii pentru că toate lucrurile bune care s-au întâmplat până acum în domeniul Sănătăţii s-au întâmplat în sectorul public.”, a declarat dr. Emilia Stamate, preşedintele Colegiului Medicilor din Tulcea.

Articolul precedentRecepție de Anul Nou la Episcopia Tulcii
Articolul următorVariantă de lucru: Cote de captură minime dar şi maxime pentru pescarii comerciali din 2019!