Săptămâna trecută, la Moscova, Federaţia Rusă de Karate Kyokushin Union a organizat a VI-a ediţie a „World Cup Kyokushin Union”, competiţie care se organizează la fiecare doi ani de către IKO Kyokushin Union. La eveniment au participat peste 250 de sportivi din 34 de ţări şi a fost organizat ca de fiecare dată la modul superlativ de preşedintele Alexander Kramshev 5 Dan şi organizaţia condusă de marele maestru rus.

Lotul României a fost format din :

1. Preşedintele Federaţiei Romane de Karate Kyokushin – Shihan Docan Gruia 5 Dan – Country Reprezentativ ;
2. Secretar General F.R.K.K – Sensei Pănuţă Nicolaie 4 Dan – Antrenor lotului şi desemnat de organizatori şi arbitru de centru;
3. Damian Deheleanu 2 Dan – judecător;
4. Moroianu Gabriel 2 Dan – participant la proba de kata masculin, şi judecător;
5. Emanoil Tarantus 2 Dan – participant categoria veterani open;
Rezultate obţinute :
Emanoil Tarantus loc 2 şi medalie de argint, categoria veterani + 45 ani, Open;
Moroianu Gabriel loc 6 din 34 de sportivi ;
Cu această ocazie preşedintele FRKK Gruia Docan a participat şi a promovat cu brio examenul de maestru la gradul de 5 Dan.
„Moroianu Gabriel, are 27 de ani, este elevul meu din 1997, el a început karate kyokushin în Tulcea de copil, la momentul acesta este instructor la Nippon Budo Sport în Galaţi şi Brăila, este deţinător al gradului de centură neagră 2 Dan în karate kyokushin şi are în jur de 60 de elevi, mulţi dintre ei cu rezultate la competiţiile naţionale. Din motive de sănătate a renunţat la competiţiile de kumite ( luptă), dar să hotărât să participe la proba de kata, şi este hotărât că în viitor să fie un nume în probă de kata.
Următorul eveniment la care sportivii noştri vor participa este un sparring (lupta de antrenament) tradiţional organizat de clubul nostru în Macin denumit „Kyokushin Damashi „, care este la ediţia a 4-a, şi va consta în încercarea sportiviilor de a lupta 50 de lupte X 2 minute. De-acum sau anunţat peste 70 de participanţi de la 10 cluburi din Tulcea, Brăila, Galaţi, Iaşi, şi lista este deschisă! Acest sparring îl facem pentru o pregătire mai bună pentru cel concursul ” Bucharest Challenge Cup” , care va fi pe 25-26 octombrie.
Pe această cale doresc să felicit tot lotul României pentru implicare şi rezultatele obţinute, şi pe domnul preşedinte Docan pentru trecerea la nivelul de maestru, pe care cu siguranţă în merită de mulţi ani!! Osu!” – a declarat sensei Pănuţă la reîntoarcerea acasă