Prin Acordul de Parteneriat dintre Consiliul Județean Tulcea și Crucea Roșie Română, Filiala Tulcea, s-a reușit achiziționarea a 35.340 de măști medicale, destinate protecției împotriva infecției cu coranavirus pentru populația din Suzhou, valoarea totală a acestora fiind de 70.972,88 lei.

Parteneriatul a fost aprobat prin Hotărâre de Consiliul Județean, ca urmare a solicitării Municipalității Suzhou, care a comunicat faptul că activitatea economică și administrativă a fost paralizată din cauza apariției cazurilor de infectare cu coronavirus, iar la nivel local este o adevărată penurie de măști medicale.

„Pentru a veni în ajutorul fraților noștri chinezi din Suzhou, Consiliul Județean Tulcea a încheiat Acordul de Parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie Română, Filiala Tulcea, alocând suma de 200.000 de lei, pentru a acoperi atât achiziționarea cât și transportul acestor măști în China. Pentru transport am beneficiat însă de sprijinul Ambasadei Chinei la București, pentru care dorim să le mulțumim, întrucât cheltuielile estimate pentru acest demers s-au redus la mai puțin de jumătate“, a declarat președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

Potrivit Hotărârii de Consiliul Județean, obiectul acordului de parteneriat este de colaborare a părţilor în vederea achiziționării și transportului a cel puțin 10.000 bucăți măști medicale de protecție către comunitatea din Suzhou, Republica Populară Chineză, în vederea prevenirii infecțiilor provocate de coronavirus.

Prin eliminarea cheltuielilor de transport, Filiala Tulcea a Crucii Roșii Române a reușit achiziționarea unui număr de trei ori mai mare de măști medicale de mai multe tipuri (cu două straturi, cu trei straturi și chirurgicale cu eficiență de filtrare mai mare de 95%).

Întrucât obiectul parteneriatului a fost îndeplinit, suma rămasă necheltuită de către Crucea Roșie Română, Filiala Tulcea (aproximativ 129.000 lei) urmează a fi restituită Consiliului Județean Tulcea.

Articolul precedentTulcea e imună la Coronavirus: O singură persoană autoizolată preventiv
Articolul următorCampanie gigant de împădurire. Ministrul Mediului, Costel Alexe: Anul acesta, vom ridica 2.500 de păduri de la zero