În perioada 18-27 ianuarie 2019, se desfășoară la Berlin, în Germania, expoziția „Săptămâna Verde 2019” (Grüne Woche) acolo unde Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR)  participă cu un stand de informare privind politicile aplicate în domeniul agriculturii și dezvoltării rurale, în cadrul căreia experți din cadrul MADR promovează produsele agroalimentare românești recunoscute la nivel național și european. Cele mai reprezentative produse agroalimentare româneşti, printre care patru sprecifice judeţului Tulcea, vor putea fi regăsite  la standul ministerului. Scrumbie de Dunăre afumată – IGP, Salată cu icre de știucă de Tulcea – IGP, Salată tradițională cu icre de crap – STG şi Plăcintă dobrogeană – IGP sunt cele patru produse specifice judeţului nostru prezentate publicului la această expoziţie.

„În contextul deținerii de către România a Președinției Consiliului UE, în primul semestru al anului 2019, ne dorim ca la ediția din acest an a Expoziției Internaționale Săptămâna Verde 2019 să întreprindem acțiuni de substanță destinate creșterii vizibilității potențialului sectorului agroalimentar românesc, prin promovarea politicilor și strategiilor din domeniul agriculturii și dezvoltării rurale, cât și a produsele agroalimentare obținute ca urmare a implementării legislației europene și naționale”, a declarat Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

România va participa cu un stand de 335 mp, în concept unitar – instituții publice și mediu privat, din care Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale îi vor fi alocați 60 mp. Acest mod de organizare și participare alături de sectorul privat, pe o suprafață totală de 335 metri pătrați, asigură vizibilitatea necesară și realizarea unor întâlniri la nivel înalt la standul României, la o calitate corespunzătoare etapei în care ne aflăm. În marja expoziției, ministrul Petre Daea va avea mai multe întâlniri cu omologii săi, pentru a discuta prioritățile României pe perioada deținerii Președinției Consiliului UE.

Astfel, ministrul se va întâlni cu Ministrul Mediului și Agriculturii din landul Saxonia, va participa la un prânz de lucru cu miniștrii agriculturii din Finlanda și Croația, iar după ce va participa la Conferința Miniștrilor Agriculturii (”Agricultura devine digitală – Soluții inteligente pentru viitoarea agricultură), ministrul Daea va discuta cu omologul său din Republica Franceză, Didier Guillaume.

Expoziția „Săptămâna Verde 2019” reprezintă atât o platformă de afaceri, cât și un festival al tradițiilor gastronomice și folclorice cu impact mediatic de anvergură în Europa, cât și pe plan mondial. Peste 400.000 de vizitatori au trecut pragul expoziției în anul 2018.

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale își propune să promoveze și să ofere spre degustare mostre din produse înregistrate pe scheme de calitate europene sau în curs de înregistrare, respectiv Salam de Sibiu –IGP, Telemea de Ibăneşti – DOP, Magiun de prune Topoloveni –IGP, Novac afumat din Ţara Bârsei –IGP, Scrumbie de Dunăre afumată – IGP, Cârnaţi de Pleşcoi – IGP, Caşcaval de Săveni – IGP, Telemea de Sibiu – IGP, Salată cu icre de știucă de Tulcea – IGP, Salată tradițională cu icre de crap – STG, Plăcintă dobrogeană – IGP, precum și produse înregistrate pe scheme de calitate naționale.

Articolul precedentPe bani europeni: Coral SRL Tulcea va restaura Castelul Corvinilor din Hunedoara!
Articolul următorAdrian și Dragoș au fost aduși la Capela Catedralei Sf Nicolae!