La ceas de Vecernie, orele 17:00, biserica din Peceneaga, județul Tulcea, s-a dovedit neîncăpătoare. Preasfinţitul Visarion, alături de un sobor numeros de preoţi, a săvârşit slujba de pomenire. Ţinând cont că e vorba de înmormântarea unui preot, s-a săvârşit rânduiala specială, rostindu-se şi cântarea ” Hristos a înviat”!

În predica sa, Preasfinţitul Visarion, Episcopul Tulcii, a evidențiat „O întâmplare tristă , care a căzut asupra noastră ca un glas de traznet. Pr. Ionel şi presbitera Elena Angela au trecut pe neaşteptate dincolo. Parcă nu ne venea să credem, mai ales că ne-am întâlnit cu părintele şi era bucuros, şi cu alţi membri ai familiei se va duce să se închine la locurile sfinte. Nu ne gândeam că la întoarcerea lor să se întâmple acest groaznic accident, să treacă din viaţa aceasta la viaţa sfinţilor. E un moment greu ptr familie şi rămân doi copii orfani şi e deosebit de greu şi ptr familia cea a mare a parohiei şi pentru familia lor. Doi oameni deosebiţi, este o durere mare ptr noi şi ptr frații preoţi …sigur ne întrebăm de ce s-au întâmplat acestea şi mai ales când ei veneau de la un pelerinaj pe care l-au făcut la locurile sfinte. Cu siguranţă la locurile sfinte şi la Sfântul Mormânt, a şi slujit şi s- a împărtășit, parcă pregătindu-se pentru Raiul cel Ceresc. I- a purtat în pomelnicul inimii pe fiecare din această parohie. Ne gândim, în acest ceas de durere, la profetul Isaia care spune ” că nu sunt gândurile mele ca gândurile voastre”. Să luăm acest semn că o întâmplare, Dumnezeu e ca un grădinar, alege cele mai frumoase flori, le taie şi le aduce în casa lor. În buchetul lui Dumnezeu s-au dus la altarul cel mai de veci. Niciodată în viaţa mea de episcop nu am întâlnit că să moară în acelaşi timp un preot şi preoteasa lui şi m-am rugat lui Dumnezeu să aşeze sufletelor în corurile sfinţilor. Nu sunt graiuri şi cuvinte să exprimăm suferinţa noastră, dar copiii nu au rămas singuri, o au pe mama sfinţilor, pe Maica Domnului , iar, în locul tatălui, îl au pe Tatăl cel Ceresc, Hristos Domnul . Să nu uităm chipurile acestora şi să îi purtăm în sufletele noastre şi să îi pomenim permanent la Sfintele Liturghii. Credincioșilor acestei parohii le spun că întristarea lor să se prefacă în bucurie, iar cei doi să fie primiți în Raiul dumnezeiesc.

A ţinut un cuvânt şi primarul localităţii, Eugen Matei, scoţând în evidență că „Ne aflam astăzi în faţa unui eveniment dramatic. Din 2006 a fost neobosit în cele ale slujirii. Ne-a botezat şi cununat copiii şi ne-a dus rudele la groapă. Va rămâne un model al dragostei frățești. La momentul despărțirii, îi asiguram de toată preţuirea şi recunoştinţa. Iar copiilor George şi Cristina le urăm multă tărie şi sănătate „.

Reamintim că cei menționați mai sus, au murit în urma unui grav accident, petrecut în dreptul localităţii Slobozia Noua, judeţul Ialomiţa, miercuri, 13.02.2019, orele 05:00. Aceştia aterizare pe aeroportul Otopeni, în urma ci câteva ore de la Ierusalim , unde vizitase locurile Sfinte.

Pr . Protoiereu de Babadag, Manolache Pavel, a luat cuvântul şi a transmis printre lacrimi „că erau oameni deosebiţi, amintim că pr. Ionel a fost un adevărat preot şi putea să aibe o activitate mai îndelungată , dar iată că nu a fost aşa. Ne aducem aminte că a activat întâi ca diacon, iar, din 2006, ca preot. Era un preot care ne unea şi radia de bucurie când se întâlnea cu noi. Era un adevărat lider. Părintele era deputat în Adunarea Eparhială datorită activității sale”.

La final, P.S. Visarion a oferit un ajutor financiar familiei, iar preoţii din Protoieria Babadag s-au mobilizat exemplar şi au oferit şi ei un ajutor financiar.

În această seară, cortegiul se va îndrepta spre Galaţi, unde vor fi depuşi la biserică Sfinții Împăraţi, iar slujba de înmormântare va fi săvârşită sâmbătă de la orele 12:00. Aceştia vor fi înmormântaţi în localitatea Şendreni, lângă Galaţi, unde aveau şi casa.

Dumnezeu să îi ierte!

Veşnica lor pomenire!

Sursa: preot Alexandru Balaban

Articolul precedentComuna Niculiţel a donat un buldoexcavator „fraţilor” de peste Prut
Articolul următorDezvoltare locală integrată în comunitățile din teritoriul ITI Delta Dunării: 11,5 milioane de euro pentru acces la educație și ocuparea forței de muncă