După ce încă de la sfârşitul lunii trecute procurorii tulceni au hotărât să susţină demersurile de abrogare a OUG nr. 7/2019, în ultimele zile şi judecătorii tulceni s-au raliat cumva nemultumirii colegilor magistraţi.

Primii care au luat o poziţie oficială faţă de prevederile OUG nr. 7/2019 au fost judecătorii de la Judecătoria Tulcea care au şi emis un comunicat de presă.

„Cu ocazia dezbaterilor în Adunarea Generală a judecătorilor din cadrul Judecătoriei Tulcea, din data de 01.03.2019, judecătorii prezenţi, în unanimitate, au hotărât că se raliază acelor magistraţi români care au ales să-şi manifeste nemulţumirea sub forma protestului faţă de conţinutul OUG nr. 7/2019 şi a modului de adoptare a acestui act normativ”, este comunicatul de presă făcut public de Judecătoria Tulcea, după şedinţa desfăşurată la sfârşitul săptămânii trecute.

Chiar dacă nu au emis un comunicat de presă, judecătorii de la Tribunatul Tulcea s-au întrunit şi ei în şedinţă de colegiu săptămâna aceasta şi au adoptat o hotărâre.

„Susţinerea demersurilor plenului Consiliului Superior al Magistraturii în legătură cu abrogarea OUG nr. 7/2019, cu excepţia dispoziţiilor care au fost adoptate ca urmare a sesizării Consiliului, cu opinia nuanţată a domnului judecător Iordan Andrei, potrivit căreia se impune modificarea OUG nr. 7/2019 în sensul revenirii la situaţia anterioară acestei ordonanţe”, ne-a confirmat judecătorul Iordan Andrei, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Tulcea.

Articolul precedentAcțiune pilot de marcare a liniilor electrice aeriene din RBDD
Articolul următorTulcenii pot solicita audienţe la Avocatul Poporului!