O conferinţă de promovare a contractului „Sprijin pentru pregătirea aplicației de finanțare și a documentațiilor de atribuire pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Tulcea în perioada 2014 – 2020” a avut loc ieri la Tulcea, la sala Toma Caragiu a Hotelului Delta. În prezenţa reprezentanţilor Louis Berger SAS, în calitate de leader, S.C. Safege SAS, S.C. Louis Berger S.R.L, SC Ecorec Environment SRL, în calitate de asociaţi, conferinţa s-a bucurat şi de participarea reprezentanţilor autorităţilor locale, respectiv viceprimarul municipiului Tulcea, Petre Marinescu.

În calitatea sa de reprezentant al Louis Berger SAS, profesorul universitar Gabriel Racoviţeanu de la Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti a prezentat asistenţei din sală principalele repere ale aplicaţiei ce va fi depusă spre finanţare prin Programul Operaţional Infrastructură Mare POIM pe actuala perioadă de finanţare.

„Proiectul include investiții de apă pentru localitățile peste 2000 locuitori respectiv în 24 de localități din 14 unități administrativ teritoriale. În total vor fi 18 sisteme de alimentare cu apă, unele chiar unice în ţara noastră”, a declarat  reprezentant al Louis Berger SAS, profesorul universitar Gabriel Racoviţeanu.

Prima parte din realizarea acestui contract cu experții o reprezintă elaborarea Studiului de Fezabilitate cu: Studii geotehnice, Studii hidrogeologice, Studii hidrologice, Studii topografice, Studii de inundabilitate, Studii de tratabilitate, Studii privind calitatea apei potabile, Studii privind balanța apei, Studii privind calitatea apei uzate, Studii privind calitatea și debitul emisarului, Studiu privind impactul ploilor torențiale (flash rain study), Studii infiltrații și inspecții

În ceea ce privește sumele alocate valoare estimativă a SF-ului este de 158.317.502 euro şi presupune realizarea de sisteme de alimentare cu apă aducțiuni noi 25 km, reabilitare aducțiuni 26,76 km, rezervoare noi 10, rezervoare reabilitate 18, stații de tratare noi  9 buc, rețele noi 148 km, rețele reabilitate 97 km. În plus realizarea de sisteme de canalizare rețele de canalizare noi 142,7 km, rețele reabilitate 12.9km, 2 stații de epurare noi şi 6 stații de epurare rehabilitate.

La evenimentul de prezentare a participat şi preşedintele ADI Apă Canal din judeţul Tulcea, Anastase Moraru, primarul oraşului Isaccea care a declarat: „Din păcate, operatorul regional nu va rezolva prin acest proiect şi problema apei uzate pentru localităţile din Delta Dunării, însă pentru acestea sunt soluţii de finanţare guvernamentale şi mă gândesc doar la Programul Naţional de Dezvoltare Locală”.

Articolul precedentO femeie a fost lovită de un taxi pe trecerea de pietoni de la Sala sporturilor din Vest
Articolul următorMioarele de la Grindu nu au scăpat: după Centenar din nou la Dunăre!