La sfârşitul săptămânii trecute, în cadrul acțiunilor din Săptămâna Educației Juridice în școli, la Școala Gimnazială Hamcearca, a avut loc activitatea de promovare a unei culturi juridice, cu temele: „Bullying” și „Faptele mele și consecințele acestora”, având ca scop încurajarea copiilor pentru respectul față de lege și dezvoltarea unor atitudini civice pozitive.

La activitate au participat domnul avocat Dumitru Măereanu și reprezentanți ai Postului de Poliție Hamcearca, şi desigur, elevii de gimnaziu din școală.

În cadrul întâlnirii a fost prezentat materialul Power-Point „Bullying-ul, o altă formă de violență în școală”, material cu care școala s-a înscris la Concursul „Fenomenul violenței în școală”, inițiat de Școala Gimnazială nr. 3, Mangalia.

Elevii au fost provocați să-și exprime opiniile în cadrul unui joc didactic ce viza tocmai manifestări la limita legii comise de copii, fiind încurajați să-și exprime liber ideile, dar și să adreseze întrebări invitaților. Acești la rândul lor au avut un dialog constructiv pentru ambele părți. În timp ce reprezentantul Poliției locale a făcut o analiză a cazurilor cu caracter antisocial din comunitatea  locală, în care au  fost implicați și minori,  domnul avocat s-a rezumat la prezentarea noțiunilor elementare din Codul Penal și  Codul Civil, punând accent pe consecințele juridice ale faptelor care contravin principiilor morale.

Avocat  Dumitru Măereanu: „Apreciez faptul că astfel de evenimente nu sunt realizate doar pe hârtie, implicarea și interesul pentru astfel de teme fiind unul real, atât în rândul cadrelor didactice cât mai ales în rândul elevilor. Impresionat de interesul arătat de elevii care au participat la eveniment, cu permisiunea conducerii școlii, voi reveni pentru a discuta cu aceștia, în cadrul unei mese rotunde, despre profesiile juridice.”

Director Vasilica-Lenuța Mihail : „Într-o societate guvernată de principiul respectării normei de drept, fiecare cetățean este obligat să cunoască noțiuni elementare din domeniul educației juridice. În calitate de director al acestei instituții, dar și ca părinte al unui elev de clasa a VIII-a, dar și de clasa a XII-a, aflați la începutul unui nou drum în viață, am considerat oportună o astfel de activitate care să-i pregătească pentru a deveni oameni responsabili și etici.”

Articolul precedentFaza judeţeană a olimpiadelor de limba romani şi-a desemnat câştigătorii
Articolul următorRestricţii de circulaţie în zona Poligonului Babadag între Enisala şi Săcioara