btrhdr

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu a participat azi, la Izmail, la conferința de lansare a proiectului „Infrastructură transfrontalieră de sănătate“, la invitația primarului orașului Izmail, Andrii Abramchenko. La eveniment au mai fost prezenți Camelia Coporan, secretar general adjunct în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Doina Turcu, ofițer de monitorizare în cadrul Secretariatului Tehnic Comun BRCT Suceava România-Ucraina și Natalia Budescu, directorul Asociației de Cooperare Transfrontalieră „Euroregiunea Dunărea de Jos“.

„Iată că acest proiect transfrontalier privind infrastructura din domeniul sănătății, realizat cu implicarea totală a Asociației de Cooperare Transfrontalieră „Euroregiunea Dunărea de Jos“, creează punți concrete între cele două regiuni. După ce în luna iunie a avut loc lansarea proiectului la Tulcea, astăzi, întoarcem vizita la Izmail, la această conferință de lansare.

Îmi exprim speranța că acest proiect va  fi unul benefic pentru populația de pe cele două maluri ale brațului Chilia. Cred că această relație de cooperare între Tulcea și Izmail este un exemplu de bună practică, de vecinătate și interese comune. Încă o dată, doresc să subliniez că promotorul acestei relații foarte bune dintre Tulcea și partea ucraineană a fost primarul Andrii Abramchenko, un om cu calități deosebite, care a știut să dea de înțeles că nu avem nimic de împărțit și că trebuie să ne ajutăm ca lucrurile să meargă într-o direcție pozitivă.

Seria proiectelor de cooperare între cele două părți nu se încheie aici, la sfârșitul lunii iulie, semnându-se la București, în prezența domnului primar Andrii Abramchenko, contractul de finanțare pentru proiectul Clean River – Dunărea, care va fi implementat cu fonduri europene prin intermediul Programului Operațional Comun România-Ucraina 2014-2020“, a declarat președintele Horia Teodorescu.

Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Comun România-Ucraina 2014-2020, cu o valoare totală de de 4.252.896,23 euro, din care contribuția prin Instrumentul Teritorial de Vecinătate este în valoare de 3.780.000 euro. Acesta constituie un parteneriat între Consiliul Județean Tulcea – lider de proiect, Unitatea Administrativ Teritorială Măcin, Spitalul Regional Danube al Consiliului Regional Odesa, Comitetul Executiv al Consiliului Local Izmail și Asociația de Cooperarea Transfrontalieră „Euroregiunea Dunărea de Jos”.

Proiectul „Infrastructură transfrontalieră de sănătate“ înseamnă, pentru partea tulceană, reabilitarea infrastructurii de sănătate în cadrul unităților de sănătate publică, respectiv reabilitarea secției de sterilizare, a sălii de operație ortopedie cu dotările aferente, din cadrul Spitalul Județean de Urgență, reabilitarea unui corp de clădire din cadrul Spitalului Măcin, inițierea unui sistem de telemedicină operativ la nivelul unităților medicale implicate, sau elaborarea unei strategii comune de sănătate cu impact transfrontalier cu efecte asupra gestionării eficiente a infrastructurii de sănătate

Articolul precedentAlţi doi lucrători de la Penitenciarul Tulcea au fost reţinuţi pentru luare de mită
Articolul următorTulceni de argint și bronz la Campionatele Naţionale de Şah pe Echipe – Iaşi 2019