Echipa de fete 12 ani obține titlul de vicecampioană națională la proba de șah clasic, iar echipa de fete 8 ani obține medalia de bronz la Campionatele Naţionale de Şah pe Echipe- Iaşi 2019
În perioada 12-18 iulie 2019, la Iaşi s-a desfăşurat cel mai puternic Campionat Naţional de Şah pe Echipe de Copii, Juniori şi Tineret la şah clasic, unde municipiul Tulcea a fost reprezentat de sportivii clubului de șah ACS Logic Delta.
Clubul Sportiv Logic Delta este prezent anul acesta cu două echipe de fete la categoria F08 și F12 și o echipă de băieți la categoria B12, din care fac parte următorii sportivi:
Echipa F08
Voloșincu Irina , Coman Ioana-Isabella şi Crăiță Miruna

Echipa F12
Pufleni Maria , Borisov Sofia – Ioana şi Boureanu Bianca-Alina

Echipa B12
Tănase Andrei , Crăiță Alexandru şi Gherghișan Alexandru

La finalul celor 6 runde de joc la proba de șah clasic, echipa de fete 12 ani formată doar din jucătoare tulcence a făcut cea mai mare surpriză a competiției obținând locul II și titlul de vicecampioană națională.
Performanța fetelor de 12 ani este cu atât mai mare, dacă ținem cont și de faptul că, absolut toate echipele pe care le-au înfruntat în această competiție sportivă au avut în componență jucătoare de top împrumutate de la mai multe cluburi din țară.
Pentru obținerea acestei performanțe sportive, fetele noastre au muncit foarte mult, fiind sportive ambițioase și dornice de a ajunge cât mai sus.
Felicitări, fetelor pentru această performanță !
Sunteți reginele șahului tulcean pentru că, în ultimii ani ați făcut o imagine foarte frumoasă sportului minții din județul Tulcea.

Un alt rezultat frumos, vine din partea fetelor de 8 ani. Deși sunt la început de drum în șahul de performanță, micuțele șahiste tulcence au dat dovadă de multă ambiție și determinare pentru atingerea obiectivului propus, ocuparea unui loc pe podiumul național. Astfel că, la finalul celor 6 runde de joc, fetele au reușit să ocupe locul III , obținând medalia de bronz.
Felicitări , micuțelor șahiste!

Echipa de băieți 12 ani a încheiat competiția pe un onorant loc V, demonstrând că sunt copii valoroși care trebuie susținuți în sportul de performanță.
Felicitări, băieți! Urmează proba de şah rapid şi blitz, unde sperăm ca echipele tulcene să obţină şi aici rezultate frumoase.
Mult succes, copii!

 

Articolul precedentProiectul „Infrastructură transfrontalieră de sănătate“, lansat și la Izmail
Articolul următorProiect – “Tulcea, esenţa diversităţii”