Vineri la pranz, sala de festivitati a Palatului Copiilor a gazduit lansarea proiectului „ACCED”, care are ca principal scop diminuarea fenomenului de abandon scolar prin dezvoltarea unor masuri integrate de sustinere a educatiei prescolarilor si elevilor proveniti din grupuri dezavantajate, a persoanelor care au abandonat scoala, pentru a dezvolta o comunitate incluziva.

Proiectul urmareste in primul rand finalizarea invatamantului obligatoriu de catre aceste persoane, dar tinteste si spre invatamantul superior, ajuntand aceste persoane sa constientizeze importanta educatiei in atingerea unor scopuri profesionale care presupun studii de specialitate si aprofundate.

„Astazi serbam Ziua Educatiei Internationale, prin a lansa in judetul Tulcea <Masuri Educationale Integrate>, care isi propun, prcatic, sa creasca nivelul de instructie si educatie a cetatenilor, sa le asigure acestora posibilitatea integrarii in viitor pe piata muncii si posibilitatea de a accede la o viata la care poate nu au sperat” – a declarat pentru ziarul nostru doamna Lucica Popisca, inspector scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean Tulcea.

Programul se va derula pe parcursul a trei ani si va fi finalizat in aprilie 2021. La acest moment el cuprinde 260 de cadre didactice din municipiu si judet si se adreseaza, deocamdata, unui numar de peste 700 de elevi si prescolari din 16 comunitati scolare, care suntsi asociati in proiect, alaturi de casa Corpului Didactic.

„În mod firesc, trebuie felicitați inițiatorii acestui proiect, Inspectoratul Școlar Județean și Casa Corpului Didactic, care doresc să contribuie la diminuarea fenomenului de părăsire timpurie a școlii și a abandonului școlar la nivelul județului, prin măsuri integrate de susținere a educației preșcolarilor și elevilor proveniți din grupuri dezavantajate dar și a persoanelor care au abandonat școala.

Instituția noastră a susținut întotdeauna astfel de demersuri. Crearea unei reţele de cooperare între toţi actorii implicaţi mai mult sau mai puţin în stoparea abandonului şcolar este o condiţie esențială pentru a avea rezultatele scontate. Nu putem lăsa acest fenomen numai în grija şcolii, pentru că resursele umane şi financiare ale sistemului educaţional sunt cel puţin limitate. De aceea, trebuie implicată familia elevului, societatea civilă, furnizorii de formare profesională, firmele mari, principalii angajatori.

Felicit încă o dată organizatorii acestui eveniment pentru implicarea în astfel de proiecte care vin în ajutorul copiilor și tinerilor cu probleme, pentru îmbunătățirea calității vieții acestora. Vă doresc tuturor mult succes în continuare și așteptăm să vedem rezultatele muncii dumneavoastră“, a declarat consilierul președintelui Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, domnul Mihai Nicolae.

Articolul precedentWorkshop de jurnalism și social media, pentru liceenii din Tulcea
Articolul următorReferendum fără incidente în jumătatea primei zile