În Episcopia Tulcii s-a desfăşurat duminică, 17 martie 2019, pentru al 11-lea an consecutiv, procesiunea religioasă dedicată Duminicii Ortodoxiei. Evenimentul a adunat creştini tulceni care, în frunte cu Prea­sfinţitul Părinte Episcop Visarion, au străbătut imediat după Sfânta Liturghie principalele artere ale municipiului Tulcea, în cântece specifice Postului Mare și purtând icoane în mâini.

Procesiunea a pornit la ora 12:00, din faţa Catedralei Episcopale „Sfântul Nicolae”, spre centrul vechi al municipiului Tulcea, prin dreptul istoricelor biserici tulcene („Buna Vestire” – paraclis episcopal, „Sfântul Gheorghe”, „Sfântul Grigorie Luminătorul”). La procesiune s-au adăugat preoții și slujitorii acestor biserici tulcene. Aceştia au purtat în mâini steaguri, veşminte, sfinte moaşte şi mai ales icoane mai vechi sau mai noi.

Procesiunea s-a încheiat ­în faţa Catedralei Episcopale „Sfân­­tul Nicolae”, unde Preasfinţitul Părinte Episcop Visarion a ţinut o predică în care a vorbit creştinilor adunaţi aici despre semnificaţia istorică a Duminicii Ortodoxiei, importanţa faptului de a avea astăzi o cre­dință dreaptă şi o mărturisire pe măsura ei, atât în casă, cât și în lume. Pe treptele Catedralei Episcopale, la final s-au oficiat ectenii, s-au citit rugăciunile pentru sfințirea icoanelor, iar creș­ti­nii și icoanele au fost bine­cu­vântați prin stropire cu apă sfin­țită, cântându-se imnul „Cu noi este Dumnezeu”.

Un moment impresionant a fost atunci când, la final, în semn de biruinţă a Ortodoxiei împotriva ereziilor, credincioşii, tineri şi vârstnici, împreună cu preoţii au înălţat icoanele.

Articolul precedentȘah – „Cupa Primăverii” la Tulcea
Articolul următorJudețul Tulcea, destinație turistică extrem de solicitată laTârgul de Turism de la Paris