În perioada 16 -17 martie 2019 la Coral Plaza Mall din Tulcea, a avut loc competiția de șah rapid ”Cupa Primăverii”, eveniment organizat de ACS Logic Delta în colaborare cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Tulcea, care a avut ca sponsor Fundația Coral Delta Tulcea, care a oferit premii copiilor care au ocupat un loc pe podium și câte un bilet gratuit la film tuturor copiilor participanți la competiție.

La acest concurs s-au întrecut un număr de 60 de sportivi legitimați la cluburile de șah din : Galați, Măcin, Buzău și Tulcea.
Competiția s-a desfășurat pe parcursul a 6 runde, în sistem elvețian, cu timp de gândire 30 min + 5 sec/mutare/ jucător și a cuprins trei turnee : Turneul A ( copii sub 12 ani), Turneul B ( copii sub 8 ani) și Turneul C ( copii sub 13 ani nelegitimați).

Competiția a reunit copii valoroși ai sportului minții, care dețin un bogat palmares cu rezultate deosebite atât la nivel național cât și european, iar ocuparea unui loc pe podium nu a fost ușor de obținut. La finalul celor 6 runde, clasamentul final a fost următorul:
Turneul A
U12
Locul I – Ancuța Eduard – Gabriel – ACS Logic Delta
Locul II – Borisov Sofia Ioana – ACS Logic Delta
Locul III – Crăiță Alexandru – ACS Logic Delta
Locul I F – Boureanu Bianca-Alina – ACS Logic Delta
U10
Locul I – Munteanu Darius Adrian – ACS Logic Delta
Locul II – Chihaea Iustin Fabian – ACS Logic Delta
Locul III – Gherghișan Alexandru Nicușor – ACS Logic Delta
Locul I F – Mardare Adelina-Izabela – SCM Gloria Buzău

Turneul B 
U8
Locul I – Guriencu Gabriel Alexandru – ACS Logic Delta
Locul II – Mardare Tudor Vlad – SCM Gloria Buzău
Locul III – Coman Ioana Isabella – ACS Logic Delta
Locul I F – Crăiță Miruna Gabriela – ACS Logic Delta
U8 ( nelegitimati)
Locul I – Mohonea Alexandru – ACS Logic Delta
Locul II – Amelian Alexandru – ACS Logic Delta

Locul III – Popovici Vlad – ACS Logic Delta
Locul I F – Diță Maria Del Carmen – ACS Logic Delta

Turneul C ( Nelegitimați)

U13
Locul I – Croitoru Matei – ACS Logic Delta
Locul II – Bota Matei – ACS Logic Delta
Locul III – Caimacan Daniel– ACS Logic Delta
Locul I F – Duțu Irina – ACS Logic Delta
U10
Locul I – Dumbravă David – ACS Logic Delta
Locul II – Leu David – ACS Logic Delta
Locul III – Iacobencu David – ACS Logic Delta
Locul I F– Mohonea Maria – ACS Logic Delta

Surpriza acestei competiții a fost Guriencu Gabriel Alexandru , care la numai 6 ani a reușit să încheie competiția pe locul I la Turneul C ( U8 ) obținând 5 puncte ( 5 V, 0E, 1Î).
La festivitatea de premiere, sportivul și artistul Călin Paraschiv de numai 9 ani, a susținut un recital de excepție dedicat tuturor participanților la competiția de șah. Călin este un copil talentat atât în ”sportul minții” cât și un bun interpret de muzică . La Campionatul Național Școlar de Șah din 2016 Călin s-a clasat pe locul 4 în clasamentul general , iar la Campionatul de Șah 2019 – faza pe școală, a obținut locul I la învățământ primar. Ca interpret a obținut: locul II la Festivalul concurs de muzică populară ”Florile Dobrogei”; premiul special Marius Brutaru la Festivalul de folclor pentru tineri interpreți ”Cântec Dobrogean” , iar la București a obținut premiul II la Festivalul concurs de muzică macedonească ”Njica Landarushi ”.
Felicitări tuturor copiilor participanți la această competiție!