La data de 23 octombrie a.c., polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalități  împreună cu polițiști din cadrul Serviciului Rutier Tulcea au desfășurat activități de prevenire a delincvenței juvenile și a victimizării minorilor la Școala Gimnazială Baia, județul Tulcea.

În cadrul întâlnirii, au fost abordate aspecte privind prevenirea accidentelor rutiere, prevenirea disparițiilor de minori, prevenirea violenței în unitățile de învățământ și în zonele adiacente. Elevii au recapitulat împreună cu polițiștii rutieri regulile de circulație, pe care pietonii trebuie să le respecte atunci când se deplasează pe stradă în drumul lor spre și de la școală.

Polițiștii tulceni au discutat cu elevii, oferindu-le sfaturi și răspunsuri la întrebări, discuțiile fiind interactive și de interes pentru beneficiari.

Oportune au fost și sfaturile date de polițiști în legătură cu siguranța pe internet a minorilor. Aceștia au aflat ce categorii de informații se înscriu în clasa datelor personale, cu cine pot socializa pe internet și de cine să se ferească.

Prin intermediul unor imagini adaptate specificului vârstei lor, elevii au conștientizat care sunt pericolele asociate traficului pe internet.

Activitățile desfășurate se subscriu obiectivelor priorității naționale și locale de prevenire a delincvenței juvenile și a victimizării minorilor.

Articolul precedentOrdin de protecție provizoriu, emis de polițiștii tulceni
Articolul următorScoicile, alternativa de milioane de euro pentru pescarii din Delta Dunării