La sala de conferinţe de la mezaninul Hotelului Esplanada din Tulcea, în prezenţa conducerii Consiliului Judeţean şi a echipei de proiect a avut loc azi conferința de lansare a proiectului „Modernizare infrastructură de transport regional pe traseul Niculițel și Turda-Sarichioi”, cofinanţat din Fonduri Structurale prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 6: „Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională”, Prioritatea de investiții  6.1: „Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale” – zona ITI Delta Dunării.

Mă bucur că trama drumurilor județene se întregește cu un alt proiect, cu o altă finanțare. Cred că pe această perioadă de finanțare drumurile județene vor arăta într-un fel deosebit, la final acestea fiind puse la punct, așa cum și le doresc toți cetățenii. Din punct de vedere al importanței și poziției strategice, eu îl văd ca unul dintre cele mai importante drumuri județene, pentru că leagă cele două drumuri naționale, respectiv cel care vine la Tulcea dinspre Galați-Brăila cu drumul care leagă Tulcea de Constanța. Iată că am ajuns la momentul în care acest drum dorit de toți cei din localitățile din zonă va fi modernizat“, a declarat președintele Horia Teodorescu.

Obiectivul general al proiectului a cărui lansare s-a făcut azi îl constituie creșterea gradului de accesibilitate a zonelor rurale situate în proximitatea coridorului TEN-T (Constanța – Tulcea – Brăila – Galați) prin modernizarea tronsonului de Drum Judeţean de la Niculițel până la limita comunei Valea Teilor și respectiv de la Turda – Sarichioi. Întregul drum de la Niculițel până la Sarichioi va fi modernizat, având două surse finanțare, diferența pe traseul Valea Teilor-Turda având o sursă de finanțare în afara zonei ITI Delta Dunării. Este vorba despre aproape 50 de kilometri de drum care vor face legătura între două tronsoane ale Drumului European 87 de pe coridorulTEN-T (Constanța – Tulcea – Brăila – Galați) şi anume cel spre Galaţi şi respectiv cel spre Constanţa.

Valoarea totală a proiectului este de aproape 28 milioane de euro, cu finanţare de circa 16 milioane  de euro din ITI Delta Dunării pentru 29 de kilometri pe troansoanele Niculițel până la limita comunei Valea Teilor și respectiv de la Turda – Sarichioi şi respectiv de circa 12 milioane de euro din POR pentru circa 21 de kilometri de la Valea Teilor şi până la Turda.

Potrivit managerului de proiect, Nicu Mihai, director în cadrul Consiliului Judeţean Tulcea, cei aproape 50 de kilometri de drum judeţean complet modernizaţi vor fi recepţionaţi cel târziu în anul 2021.

 

Articolul precedentAcţiuni de ucidere preventivă a porcilor din gospodăriile din Peceneaga şi Ostrov
Articolul următorUn poliţist din Mahmudia a salvat viaţa unui copil de patru ani!