Un agent de politie aflat in timpul liber, a salvat viata unui copil de patru ani care zacea aproape mort, pe fundul unei piscine din Murighiol. Evenimentul a avut loc luni seara, in jurul orei 18.00. Copilul, lasat nesupravegheat de parinti a intrat in piscina adanca de peste 1,5 metri si, nestiind sa inoate, s-a dus ca pietroiul la fund.
Agentul sef de politie si ajutor de sef de post la Mahmudia, Lucian Petraru, se afla impreuna cu familia, in ziua sa libera, la respectiva pensiune din Murighiol. La un moment dat, copilul politistului i-a spus ca pe fundul piscinei este un copil care nu mai misca. Fara sa stea mult pe ganduri, Lucian s-a aruncat in apa si a scos copilul inert, dupa care a inceput sa-i faca manevrele de resuscitare. Intre timp, cei aflati pe margine au anuntat evenimentul si la 112.
Masajul toracic si manevrele de respiratie artificiala facute de tanarul agent au dat rezultate si copilul a inceput sa scoata apa din plamani, dand semne ca isi revine.
Interventia rapida si manevrele de resuscitare au salvat viata mucutului, care, a fost preluat de catre un elicopter SMURD si dus de urgenta ;a Spitalul judetean din Constanta, pentru alte investigatii de specialitate!
Eroul politist, Lucian Petraru, activeaza in politie din anul 2006 si s-a remarcat in majoritatea misiunilor specifice, fiind remarcat si apreciat atat de catre seful direct, cat si de mai marii politiei de la Tulcea.

Articolul precedentPe fonduri UE: Aproape 50 de kilometri de drum judeţean complet modernizat până în 2021
Articolul următorPericol pentru trafic: O treime din vehiculele verificate de RAR Tulcea sunt neconforme