Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, în apropierea frontierei de stat, patru cetăţeni turci care au traversat ilegal fluviul Dunărea în dreptul localităţii Chilia Veche, cu o ambarcaţiune. Persoanele în cauză au fost predate autorităților de frontieră ucrainene în vederea continuării cercetărilor.

  În data de 30 iulie, în jurul orei 10.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Chilia au depistat, pe raza localității Chilia Veche, judeţul Tulcea, patru persoane, doi adulţi şi doi minori, care se deplasau, pe jos, spre localitate.

Deoarece persoanele în cauză nu îşi justificau prezenţa în zonă, acestea au fost duse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Chilia pentru continuarea cercetărilor.

În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Turcia, un bărbat și o femeie, în vârstă de 37, respectiv 32 de ani, doi minori de 6 şi 9 ani și că au traversat fluviul Dunărea din Ucraina în România cu ajutorul unei ambarcațiuni.

Întrucât minorul de 6 ani avea febră, el a fost transportat la Spitalul Judeţean Tulcea unde a primit îngrijirile medicale necesare. La cercetări, aceștia au declarat că s-au deplasat în scop turistic din Turcia în Ucraina şi că nu ştiau că au trecut frontiera, fiind acum pe teritoriul României.

În cauză, poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea, efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Totodată, au fost întreprinse demersurile necesare pentru punerea în aplicare a acordului de readmisie România-Ucraina, cetăţenii turci fiind predați către autorităţile ucrainene, pentru continuarea cercetărilor şi luarea măsurilor legale.

 

Articolul precedentSe încearcă identificarea victimelor ucise de comunişti în lagărul de exterminare Periprava
Articolul următorCroaziere de o zi de weekend spre Sfântu Gheorghe şi Sulina cu nava Banat!