La solicitarea cetăţenilor tulceni, dar şi ai celor din judeţele limitrofe, S.C. Europolis S.A. reia organizarea excursiilor de o zi cu nava „Banat”, recent renovată şi considerată „etalon al flotei fluviale de pasageri din România”.

„Vă invităm să vizitaţi Sulina, cel mai estic oraş al Europei, fost Porto Franco – embrionul Uniunii Europene de astăzi, cu străzile ei numerotate ca în New York, cu Catedrala Dunării, cu poveştile ei despre prinţese şi piraţi, cu îndrăgostiţi pieriţi în mare…

La Sf. Gheorghe, fermecătorul trocarici vă va purta până la plaja cu cel mai fin nisip, pe o întindere impresionantă, unde marea se contopeşte cu cerul, brăzdat de zborul păsărilor. Localnicii – români, lipoveni, ucraineni – vă vor întâmpina cu caldă ospitalitate şi cu ispite culinare, inegalabilul storceag. Veţi fi fermecaţi de liniştea locului, de arhitectura tipic deltaică, bine conservată, cu poveştile despre insula Sahalin.”, se arată într-un comunicat al S.C. Europolis S.A. Tulcea.

PROGRAMUL EXCURSIILOR:

Sf. Gheorghe: plecare în fiecare sâmbătă, începând cu data de 11 august, la ora 8.00 din portul Tulcea (pontonul Navrom de pe Faleza Tulcea) cu sosire la Sf. Gheorghe în jurul orei 11.00 şi plecare din Sf. Gheorghe la ora 16.00 cu sosire în Tulcea în jurul orei 20.00.

Sulina: plecare în fiecare duminică, începând cu data de 5 august, la ora 8.00 din portul Tulcea (pontonul Navrom de pe Faleza Tulcea) cu sosire la Sulina în jurul orei 11.00 şi plecare din Sulina la ora 16.00 cu sosire în Tulcea în jurul orei 20.00.

Tariful biletului este de 150 lei (gratuit pentru copiii de până la 7 ani). Biletele se pot achiziţiona de la Recepţia Hotelului Europolis, casele de bilete Navrom din incinta APDM şi de la nava Banat în ziua excursiei.

Primele croaziere pe Dunăre spre plajele Mării Negre de la Sf. Gheorghe şi Sulina au avut loc în urmă cu mai bine de şapte ani fiind „accesate” în special de anjajaţii şantierului naval şi altor mari angajatori.

Noul format de croazieră se adresează atât marilor angajatori din Tulcea, dar şi turiştilor din judeţele limitrofe care nu mai trebuie să se cazeze la Sulina sau Sf. Gheorghe pentru a prinde o zi de plajă şi o croazieră prin mirifica Delta Dunării.

Articolul precedentPatru cetățeni turci au încercat să intre fraudulos în ţară pe la Chilia Veche
Articolul următorComplexul de porci de la Carniprod – lichidat!