dig

De duminică de la prânz şi până în prezent, adică în aproape 24 de ore,ambulanțele au fost solicitate în diferite puncte ale judeţului şi au cărat la spital, pe lângă cazurile reale, beţivi şi bătăuşi care…au „sărbătorit” prea mult învierea Domnului.
Din cele patru agresiuni din judeţ, unde, din cauza loviturilor, persoane implicate au avut nevoie de îngrijire medicală şi transport la spital, reţinem şi o bătaie între mai multe persoane, petrecută pe raza comunei Horia.
De cealaltă parte, a prietenilor licorilor care „înveselesc”, ambulanțele au intervenit în zece cazuri, tot atâţia beţivi fiind transportaţi de echipajele de urgenţă la Spitalul Judeţean Tulcea, pentru a fi cocoloşiţi şi treziţi cu ajutorul perfuziilor şi medicamentelor.
Dierctorul Serviciului de Ambulanţă Tulcea, doctorul Dumitru Vâlcu, ne-a spus că ” faţă de alţi ani, numărul de intervenţii din prima zi de Paşti a mai scăzut, atât în ceea ce priveşte deplasările la cazuri normale, cât şi cel al apelurilor pentru persoane intoxicate cu alcool sau agreaste”.
Din experienţă, pot spune că începând de azi, numărul apelurilor către ambulanță se va mări. Dacă ieri, în prima zi de Paşti, majoritatea a sărbătorit acasă, cu rude şi prieteni…de azi, petrecăreţii îşi vor muta locul către natură… Ca şi în ceilalţi ani, probabil, vom asista la cel puţin o dublare a cazurilor cu violenţă şi a numărului de beţivi căraţi de ambulanţe.
Atât ambulantele cât şi echipajele poliţiei de la rutieră şi ordine publică sunt la datorie şi gata să intervină.

Articolul precedentSlujba Învierii la Catedrala Episcopală din Tulcea. Hristos a înviat!
Articolul următorConstănțean rupt de beat, s-a dat peste cap cu mașina și s-a oprit pe câmp