Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Tulcea – Biroul Prevenire şi Combaterea Infracţionalităţii Transfrontaliere au identificat pe malul drept al Dunării, în zona localităţii Grindu, judeţul Tulcea, un bărbat în vârstă de 42 de ani, care mergea pe jos şi transporta un sac plin cu peşte.

În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au descoperit, în sac, cantitatea de 8 kg de peşte din familia sturionilor, respectiv din specia cegă şi 6 kg somn, în stare proaspătă, pentru care persoana în cauză nu deţinea documente legale. Acesta a declarat că a găsit sacul cu peşte lângă apă şi l-a luat pentru consumul propriu.

Cantitatea de 8 kg de cegă a fost redată mediului natural în prezenţa reprezentanţilor Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură, iar cantitatea de 6 kg de somn a fost predată unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale.

În cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: pescuitul, deţinerea, transportul sau comercializarea sturionilor capturaţi pe teritoriul României din habitatele piscicole naturale, precum şi deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui şi altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori produselor din peşte..

Articolul precedentProblematica resurselor  de apă și a zonelor umede, dezbătută la Tulcea în cadrul unui seminar internațional
Articolul următorAnul Centenar aduce la Tulcea ansambluri artistice din regiunile istorice ale României!