Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului, lansează marți, 2 aprilie 2019, programul de tabere „ARC” ediția 2019, la care vor lua parte anul acesta peste 3.000 de copii și tineri români din comunitățile istorice și din diaspora. Vestea bună că, la fel ca şi în anii trecuţi, cei mai mulţi beneficiari ai programului vor ajunge în judeţul nostru, în Centrul de Agrement Sulina. Potrivit directorului Direcţiei de Tineret şi Sport Tulcea, Liviu Urlih, anul acesta vor ajunge la Sulina 1800 de copii şi adolescenţi, în 9 serii de câte 200 de persoane, începând cu 2 iulie 2019, ultima serie urmând să plece din Sulina pe 3 septembrie 2019.
Lansarea oficială a programului va avea loc la Palatul Victoria,  sala Transilvania, cu participarea premierului României, Viorica Dăncilă, a ministrului pentru românii de pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, și a ministrului tineretului și sportului, Bogdan Matei.
Cu acest prilej se va semna și un Protocol de Colaborare între Ministerul pentru Românii de Pretutindeni și Ministerul Tineretului şi Sportului pentru lansarea programului taberele „ARC”, ediția 2019.
Ajuns la a unsprezecea ediție, programul se adresează etnicilor români (elevi, tineri, studenţi şi profesori) din ţările aflate în jurul graniţelor şi Balcani: Republica Moldova inclusiv regiunea transnistreană, Serbia (Voivodina şi Valea Timocului), Bulgaria, Ucraina (regiunea Cernăuţi, Odessa şi Transcarpatia), Albania, Republica Macedonia, Ungaria, precum și celor din diaspora de mobilitate (Italia, Spania, Grecia, Canada, Portugalia, Marea Britanie, Franța, Germania etc.).
Anul acesta, participanții au la dispoziție un număr-record de locuri, iar taberele se vor organiza în serii consecutive, în perioada 1 iulie – 27 august, în 4 locații: în Centrele de Agrement din Sulina, județul Tulcea, Oglinzi, județul Neamț, Căprioara, județul Hunedoara, și Săcelu, județul Gorj.
„ARC” este parte a Programului de Guvernare 2018-2020 și face parte din pilonul Educație „Nicolae Iorga”, înscriindu-se în Planul anual de acțiuni proprii al Ministerului pentru Românii de Pretutindeni. Proiectul se derulează cu sprijinul misiunilor diplomatice ale României și al organizaţiilor şi asociaţiilor românilor din afara graniţelor României.
Articolul precedentRestricţii de circulaţie în zona Poligonului Babadag între Enisala şi Săcioara
Articolul următorŞi jandarmii tulceni îşi sărbătoresc ziua în Piaţa Civică