Elevi sustin examenul de Bacalaureat, la Craiova, marti, 10 iunie 2014. Examenul de bacalaureat a inceput marti cu proba orala la limba româna, probele scrise vor avea loc în perioada 30 iunie - 4 iulie, iar rezultatele finale vor fi afisate în 11 iulie. TIBI BOLOGH / MEDIAFAX FOTO

Judeţul Tulcea a avut azi, în cele 52 de centre de examinare desemnate pentru examenul Evaluării Naţionale, doar 1484 elevi prezenţi, dintr-un total de 1556 elevi înscrişi. Potrivit informaţiilor furnizate de preşedintele comisiei judeţene pentru Evaluarea Naţională, inspectorul general şcolar Lucica Popişcă, un număr de 72 de elevi au absentat azi de la prima probă a Evaluării Naţionale, respectiv examenul la Limba și literatura română, prima probă scrisă pe care o susțin elevii care își doresc admiterea la liceu.

În schimb, nouă elevi absolvenţi ai clasei a VIII-a au susţinut azi examenul la Limba și literatura română în condiţii speciale. Şase dintre elevi cu CES (cerinţe educative speciale) au primit fie timp suplimentar de 30-60 de minute, fie alte facilităţi. De asemenea au mai fost trei elevi care au susţinut examenul în condiţii speciale: un elev a avut un accident la mâna dreaptă şi a susţinut examenul cu dictare şi timp suplimentar, un alt elev a susţinut examenul în centrul special Albatros de la Mangalia unde a fost internat şi, în fine, un al treilea elev a susţinut examenul în izolator cu mască şi mănuşi fiind diagnosticat cu varicelă în prezenţa unor supraveghetori care au avut varicelă.

 

 

Articolul precedentAccident în intersecție la Cataloi. O femeie de 30 de ani a ajuns la spital
Articolul următorTulceanul Sterică Fudulea este primul armân care reprezintă minoritățile la nivel european