Într-un interval de 24 de ore, Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea în cooperare cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Delta” Tulcea, în cazul a două evenimente și Inspectoratul Județean de Jandarmi, la un eveniment, au intervenit la două sesizări privind tentative de suicid.

         Astfel, în cursul zilei de 24 iulie a.c., a fost primit un apel prin numărul de urgență 112, prin care o persoană, în vârstă de 39 de ani, din Tulcea, solicita să discute cu negociatorul poliției, amenințând că se va sinucide dacă nu comunică cu acesta.

         La fața locului s-au deplasat un echipaj format din polițiști de ordine publică și un echipaj al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Tulcea. După cele două echipaje, la fața locului a ajuns și negociatorul poliției, care a convins-o să renunțe la gestul sinucigaș.

 La data de 25 iulie a.c., în jurul orei 8.00, o persoană de 37 de ani, din Tulcea s-a urcat pe o clădire dezafectată situată pe strada Isaccei și a anunțat că intenționează să se sinucidă.

La eveniment au intervenit echipaje de ordine publică ale Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea, Inspectoratului Județean de Jandarmi Tulcea și echipaje ale  Inspectoratului pentru Situații de Urgență Tulcea.

Negociatorul poliției a purtat discuții cu cel care amenința să se sinucidă.

Bărbatul, aflat într-o stare vădită de agitație , a adunat mai multe cărămizi, pe care intenționa să le arunce de pe clădire, existând riscul de a pune în pericol trecătorii.

În urma acestui fapt, echipajele de ordine publică au mărit perimetrul de protecție, solicitând cetățenilor aflați în zonă, să se îndepărteze.

După aproximativ 80 de minute, negociatorul poliției, domnul comisar-șef de poliție Țugui Lucian a reușit să convingă bărbatul de 37 de ani să coboare în siguranță, fiind predat echipajului SMURD în vederea acordării ingrijirilor de specialitate.

Articolul precedentFestivalul „Întoarcerea la vatră”, la a doua ediție
Articolul următorAdversar dificil pentru Pescăruşul Sarichioi în prima etapă de Cupa României