Azi, înainte de ora 10.00, în Portul Tulcea a acostat – pentru doar patru ore – nava de croazieră Bolero, sub pavilion Elveţia cu 149 de pasageri la bord, majoritatea cetăţeni germani. Este prima navă de croazieră din totalul celor 292, potrivit informaţiilor furnizate de Asociaţia de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării, care vor ajunge, pe Dunăre, în judeţul nostru şi prima din cele 222 care anul acesta au ca port de acostare Portul Tulcea (37 de nave de croazieră vor ancora doar în Portul Sf. Gheorghe, 25 doar în Portul Chilia Veche şi 7 doar în Portul Sulina).

Nava de croazieră elveţiană de 127,5 metri lungime şi o lăţime de 11,5 metri este nu doar prima din acest sezon turistic ancorată în Portul Tulcea ci şi prima navă de croazieră care ajunge în Portul Tulcea în luna martie, chiar dacă în ultima zi a lunii.

„Este pentru prima dată când avem în Portul Tulcea o navă de croazieră în luna martie şi asta pentru că şi vremea anul acesta a ţinut cu noi. Cu cât începe sezonul turistic al navelor de croazieră mai repede cu atât se anunţă mai multe nave” ne-au declarat reprezentanţii Căpităniei Portului Tulcea.

Turiştii de la bordul navei au ajuns la Tulcea pentru câteva ore prin intermediul Karpaten Turism, însă marea majoritate a turiştilor navelor de croazieră care vor ajunge aici, în oraşul de la porţile Deltei Dunării, vor avea parte şi de plimbări în deltă cu ambarcaţiuni mai mici.

 

Articolul precedentO bătrână de 87 de ani a suferit arsuri pe 90% din corp intr-un incendiu la Zebil
Articolul următorAur şi argint pentru atleta Nicoleta Ciortan la Mondialele din Polonia!