În anul 2009, datorită dosarelor de candidatură înaintate de „Clubul Presei de Turism FIJET România”, președinții asociațiilor naționale afiliate la FIJET au decis să acorde României trei trofee „Mărul de Aur”, unul dintre acestea revenind județului Tulcea – Delta Dunării.

Trofeul „Mărul de Aur“ este echivalentul Oscarurilor pentru turism și este decernat de către Federația Internațională a Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism încă din anul 1971.

Anul acesta, în perioada 6-9 iunie, membri ai FIJET din Spania, Belgia, Slovacia și România participă la o vizită de informare în Dobrogea de Nord și Delta Dunării.

Printre obiectivele turistice pe care le vor vedea ziariștii membri ai FIJET se numără Crama Dobrogeană Alcovin din Măcin, bazilica paleocreștină de la Niculițel, Sulina, trasee turistice din zona Crișan, nou-deschisul complex turistic de la Lebăda, cetatea Enisala, incinta de pescuit Cormoran și acvariul din Tulcea, care l-a cucerit în urmă cu câțiva ani pe prințul Albert de Monaco.

Vizita de informare a membrilor FIJET face parte din eforturile constante ale Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării și ale Clubului Presei de Turism FIJET România pentru promovarea Deltei Dunării și a Județului Tulcea, eforturi care, în ultima perioadă au dus la creșterea numărului de turșiti în această zonă.

Articolul precedentLiceul Tehnologic Ion Mincu rămâne şi anul acesta fără clasă de liceu la zi!
Articolul următorPelicam 2019: cea mai ECO ediție de până acum. Instalații artistice care încurajează reciclarea selectivă